Tuesday, March 01, 2005

1 maart 2005

De Haagse Gemeenteraadsleden Boudewijn Boelens (VVD), Adrie. Hartman(CDA), Niek
Rozenburg( Groen Links) en Jan Schuller ( PvdA) hebben hun portefeuilles voor na de gemeenteraadsverkiezingen van 8 maart 2006 ter beschikking gesteld. Zij deden dat op eigen verzoek en op afdelingsbestuurverzoek .
Met name voor Niek Rozenburg, die de raadsperiode 2002-2006 bekend werd om zijn uitspraak dat hij het gezeur van de burgers inmiddels wel kende, is dit teleur-stellend want hij had gehoopt dat hij van de afdeling misschien na drie termijnen nog wel een termijn mocht Maar helaas voor hem wil Groen Links hier niet aan meewerken.
Binnen de Haagse CDAfractie is men bijzonder opgelucht met het aanstaande vertrek van dhr Hartman want de heer Hartman heeft teveel ruzie binnen zijn fractie tot stand gebracht waar-door er twee raadsleden zijn vertrokken te weten dhr van de Poll en Titia Lont.
Bij de Haagse VVD kijkt men niet op van het vertrek van Boudewijn Boelens want de fractie heeft zich altijd al opgelaten gevoeld met dhr Boelens in hun midden want hij was gewoon in de Haagse afdeling geparachuteerd omdat hij voor 2002 wethouder in Delft was.
Wie zich aan de zijlijn van de Haagse VVD zich helemaal aan het verkneukelen is = de dhr Rob van de Laar want doordat hij al heel lang in de Haagse Gemeenteraad zit ziet hij zich als het geheugen van deze fractie en dat is altijd een goede positie vooral omdat de VVD fractie als los zand in elkaar zit waardoor men vaak in de VVD fractie niet weet wat door de 1 of door de ander is gezegd.
De Haagse PvdA is wel blij met het vertrek van de heer Schuller want ze hebben een beetje medelijden met hem omdat het hem toen zoveel moeite koste om een redelijk kanshebbende hoge plaats op de kandidatenlijst te hebben toen om in de raad te komen.
Dit neemt niet weg dat er grote ruzie binnen de Haagse PvdA is over hoe het moet gaan met Henk Kool, de huidige fractievoorzitter van de Haagse PvdA gemeenteraads-fractie, want in relatie tot het dualisme ligt de vraag of de eerste plekken op de kandidatenlijst moeten worden ingenomen door wethouders of door de fractie.
De Haagse PvdA zet in op de huidige wethouder Norder als lijsttrekker maar omdat de nr twee dan altijd bij de PvdA een vrouw is Henk Kool pas maximaal op derde plaats kan staan en dat is natuurlijk veel te laag voor Henk Kool omdat hij de vorige verkiezingen zo een lage plaats had dat als de PvdA geen wethouders mocht leveren Henk Kool geeneens in de raad was gekomen.