Monday, March 13, 2006

13 maart 2006

Enige tijd geleden bracht oud Haags PvdAwethouder Heijnen naar voren dat hij geen zin meer had in toekomstig wethouder te zijn en dat hij wat anders ging doen en als antwoord aan de media gaf dat wat anders doen voor hem op dat moment wellicht was landelijk voorzitter te gaan worden.

Toen hij dat naar voren had gebracht was er al een indruk dat hij toen maar wat naar voren had gebracht om wat naar voren te brengen waarbij zijn nieuwe naar voren gebrachte gedachte dat hij wellicht wel iets in een tweede kamer wil gaan doen wat echter is dan zijn vorige nawethouderschapgedachte.

Een week of twee geleden was er een debat waarbij tussen het publiek ook oud Haags CDAwethouder Smits aanwezig was waarbij hij naar voren bracht dat oud Haags PvdA wethouder Heijnen naar voren had gebracht dat hij aangaande een landelijk voorzitterschap gewoon wat had geroepen wat hem op het moment van vragen inviel en dat hij toen zat in een denkbodem van melancholie en melancholische verwondering.

In om en bij de Haagsche Deezesenzestiggemeenteraadsfractie is men erg wethouderlijk aan het denken waarbij men in wethouderlijke ideeën erg aan oud Deezesenzestigminister Roger van Boxtel aan het denken is waarbij men wel een beetje weet heeft dat het om Roger van Boxtel gaat en niet om Rogier van Boxtel want naar men zegt zijn er veel mensen die denken dat het Rogier van Boxtel is maar het is gewoon Roger van Boxtel.

Ook is men om in en bij de Haagse Deezesenzestigemeenteraadsfractie in relatie tot wethouderlijkheden aan het denken aan een oud fractievoorzitter wel recentelijk nog lijstduwer was maar bij de Haagse VVdgemeenteraadsfractie is wellicht daar oud wethouder van Woensel niet helemaal tevreden omdat voor het aantreden van oud Haags VVD wethouder van Woensel de lijstduwer van om en bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie middels zijn digitale snelweg naar voren had gebracht dat>>>>>>In de eerste plaats: Henk Kool wil wethouder worden van Economie en Cultuur. Als Pieter van Woensel het als wethouder Economie goed doet en de VVD komt terug in het volgende college, kan Henk Kool het wethouderschap van Economie wel vergeten. En Henk als wethouder van alleen maar Cultuur is ook een beetje mager. Op dit moment wordt de portefeuille Cultuur beheerd door de wethouder van Financiën en Cultuur: Louise Engering van de VVD. Ik maak me sterk, dat de VVD Henk Kool de portefeuille Financiën niet toevertrouwt. Nog afgezien van de vraag of Henk dat zelf wel wil. Hij heeft meerdere malen duidelijk gemaakt, dat hij de combinatie Financiën en Cultuur niet erg gelukkig vindt. Dus een “actietje” (want meer is het niet) beschadiging Pieter van Woensel komt niet slecht uit. In de tweede plaats: de PvdA-fractie staat bekend als een fractie, waarvan de fractieleden wel eens met elkaar op de vuist gaan. Figuurlijk dan. En de VVD-fractie profileert zich graag als een fractie waar een ijzeren eensgezindheid heerst. De VVD is consequent en heeft bijna nooit te maken met dissidenten. De ideale bestuurderspartij, die Den Haag nodig heeft. Ja, ja. Het is dan nooit weg om dat beeld een beetje “realistischer” te maken. Ook een belang van de PvdA.<<<<<<.

Voor de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie is er een tijdje geleden havenstedelijke steun gekomen want de lijsttrekker van om en bij de havenstedelijkse PvdAgemeenteraadsfractie had naar voren gebracht dat het wel erg koud was om in maart aan stemmingen waardoor er plotseling toch steun is gekomen voor het idee van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie dat het in maart wel erg koud is voor buitenlijke campagneactiviteiten.

Bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie is men een beetje aan het kijken hoe het moet gaan in relatie tot voor de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een indruk te wekken dat het om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie heel erg rustig, kalm en stabiel is want daardoor kunnen er wellicht wel wethouderlijke mogelijkheden voor om in en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie zijn omdat men bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie geen zin heeft in een gegeven dat er om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie geen rust en stabiliteit is terwijl er veel aan het plaatsvinden is.