Wednesday, August 30, 2006

30 augustus 2006

Bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie viel en valt al een tijd te vernemen dat de vice fractievoorzitter zeer tevreden is dat men in opschudding erg goed is kunnen geraken want een tijdje geleden was er in om en bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie veel opschudding waarneembaar waarbij toen een beetje er enkele opperhoofdschudders in opperschudding waren zoals voormalig Deezesenzestigtweedekamerfractievoorzitter Lousewies v.d. Laan en Deezesenzestigeuroparlementariër Sophie in ’t Veld.

Daarnaast was ook Ageeth Telleman toen heel erg in opschudding waarbij zij later in de hoofdstad tot lokaal Deezesenzestigvoorzitterschap geraakte.

In de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie had de vice fractievoorzitter al een tijdje geleden naar voren gebracht dat hij de verwachting had dat men in opschudding best ver kon geraken waarbij hij toen al tipte dat wat recentelijk naar voren is gekomen dat Ageeth Telleman mede door haar toenmalige opschudding hoge kansen voor een tweedekamerlijkheid heeft waarbij is gebleken dat zij een hoge advisering na de Deezesenzestigtweedekamerlijsttrekker heeft gekregen.

In mijmering heeft de vice fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie wel eens naar voren gebracht dat hij toen wat minder in opschudding was maar meer bij de bordelaisegroep zat welk toen in de stad hard aan de weg timmerde voor veranderingen in om en bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie waarbij toen bij de bordelaisegroep ook een welbekende van Haagse VVDwethouder van Woensel was met wie hij toen in noordelijke omgeving in een studentengemeenteraadsfractie zat welk beiden toen hadden opgericht.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is men zeer tevreden dat Haags PvdAwethouder Henk Kool maar heeft besloten om vandaag niet voor het gerecht te verschijnen in relatie tot wat hem vorig jaar bij de schoneluchtbijeenkomst was overkomen.

Uiteindelijk bleek voor het moment dat de fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie tegen een rechterlijke veroordeling was aangelopen van wel schuldig maar schuldig zonder boete en omdat de fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie geen zin heeft om in veroordeling schuldig zonder boete te zijn gaat hij in hoger beroep waarbij hij dan hoogstwaarschijnlijk zich gaat laten bijstaan door de in om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie welbekende advocaat Marcel Schucking Kool.

In het algemeen was wel een beetje bekend dat Haags PvdAwethouder Henk Kool geen zin had om voor het gerecht te verschijnen waardoor het wellicht mogelijk kon ontstaan dat er voor zijn rechterlijk opponent er een bekeuring van vijfhonderdzestig euro of elf dagen zitten uitrolde omdat deze toenmalig Haags PvdAfractievoorzitter Henk Kool een voor de voetenwerping had gedaan welk Henk Kool niet was bevallen.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Anne Mulder ernstig in teleurstelling dat er voor hem geen tweedekamerlijke mogelijkheden zijn omdat hij was gewogen en te licht bevonden waarbij er in de Haagse VVDgemeenteraadsfractie voor het moment enige boerlijke kiespijnlijke lachmomenten zijn vanwege dat oud Haags VVDgemeenteraadslid Lilian Callender voor tweedekamerlijkheden in aanbelanding op een zevenentwintigste plaats is geraakt terwijl er enige tijd geleden voor haar geen ruimte was om tot Haags VVDwethouder te geraken.

Bij de rechtsgang van de fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie was ook de nieuwe Haagsche Courant sterverslaggever Maarten Brakema aanwezig welk een beetje op indirecte wijze naar voren bracht dat hij het wel leuk kon vinden om bij de zoektocht van de nieuwe Haagsche Courant in plaats van verkeersberichten dan maar hoffelijke berichten te maken waarbij hij over de fractievoorzitter van de Haagse Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie naar voren wist te brengen dat>>>> Raadslid: wel schuldig, geen straf Door MAARTEN BRAKEMA
DEN HAAG - Het Haagse gemeenteraadslid Joris Wijsmuller is door politierechter De Graaff schuldig bevonden aan ‘verzet tegen aanhouding’.Hij krijgt echter geen straf opgelegd. Dit omdat hij na zijn arrestatie op 10 mei 2005 van twee uur ’s middags tot zeven uur ’s avonds in een politiecel moest doorbrengen.
Wijsmuller was op de bewuste dag aanwezig bij een demonstratie tegen de slechte luchtkwaliteit op de Lutherse Burgwal in het centrum van Den Haag. Na enige tijd kwam een aantal agenten in ME-tenue opdagen. Die vroegen naar de organisator van de demonstratie. De ongeveer tien tot twaalf aanwezigen gaven geen antwoord. Toen de agenten vervolgens mededeelden dat de bijeenkomst was verboden omdat er geen vergunning was aangevraagd, stapte Wijsmuller naar voren om te zeggen dat in Den Haag geen vergunning nodig is voor een demonstratie. De commandant van de agenten nam contact op met de wachtmeester op het bureau. De politie zou toen hebben gezegd dat demo wel mocht doorgaan, maar dat iedereen toch een proces verbaal kreeg omdat hij niet was aangemeld.
Wijsmuller wilde hierover met de agenten in discussie en zei: ,,Neem mij maar mee naar het bureau.’’ De agenten grepen hem beet en draaiden zijn arm op z’n rug. Waarna het raadslid voor de Haagse Stadspartij zich schrap zette. ,,Als u mij loslaat, ga ik mee.’’
Op het moment dat Wijsmuller ook nog tegenwerkte bij het instappen in de politiebus, prikten de agenten hem achter de oren en trokken ze ‘m aan het haar. Dat deed zo’n pijn dat het raadslid ‘klootzak’ tegen de agent riep.
Het raadslid wilde vanmorgen graag met de recht in discussie over het recht op vrije demonstraties in Den Haag. De Graaff voelde daarvoor niets. Wijsmuller was alleen verzet tegen aanhouding ten laste gelegd, daarover moest het gaan aldus de rechter.
Officier van justitie Banning eiste een voorwaardelijke boete van 220 euro met een proeftijd van twee jaar. De rechter zwakte dat vervolgens af.
Wijsmuller gaat in beroep tegen de straf. Hij wil toch nog met justitie in debat over het recht op betoging. ,,Ik laat me niet veroordelen.’’