Thursday, February 15, 2007

15 februari 2007

Net zoals soms dat men te vroeg voor het einde bij sportwedstrijden weggaat en dan soms wat mist zo ging gisterenavond nieuwe Haagsche Courant sterverslaggever Maarten Brakema bij een in om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractiebijeenkomst te vroeg weg om aan het einde van de bijeenkomst bij een soortement van rondvraag een, tussen oud en nieuw, titanenclash tussen een nieuw lokaal PvdAlid en een oud lokaal PvdAwethouder te missen waarbij de nieuwe Haagsche Courant een inzet van de soortement van rondvraag van een nieuw lokaal PvdAlid vormde.

Eerder dan de in om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractiebijeenkomst liet Haags PvdAwethouder Henk Kool weten dat Haags VVDwethouder van Woensel in zijn wilde aangeschotenheid weer eens laat blijken geen tot weinig verstand van politieke gemeenteraads en wethouderlijke zaken te hebben daar er middels zijn digitale snelweg te lezen is dat>>Morgen demissionair verder<< terwijl het algemeen bekend is dat wethouders niet demissionair kunnen zijn.

Bij de woensdagavondlijke niet slagerlijke maaltijd viel te vernemen dat een recentelijk standpunt van de fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie eigenlijk maar weinig is omdat men in om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie een beetje van mening is dat het allemaal wel erg vrijblijvend is van de fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie om een beetje richting Haags VVDwethouder van Woensel te wijzen en naar voren te brengen dat deze wat wild aangeschoten gebreken heeft en geen leiding kan geven terwijl men vanuit een positie van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie beter kan wijzen naar de collegevoorzitter.

Gisterenmiddag bracht Haags GroenLinksgemeenteraadslid Heleen Weening naar voren dat een in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractiebijeenkomst welk een aanduiding heeft van speciaal voor GroenLinksleden niet een betekenis heeft van uitsluitend voor GroenLinksleden maar dat het gewoon een speciaal voor GroenLinksledengevoel heeft waarbij men gisteren eigenlijk maar en besluit heeft genomen om van een aanstaande circulatiebijeenkomst in om en bij de Haagse GroenLinsgemeenteraadsfractie maar een andere bijeenkomst te maken waardoor er middels de digitale snelweg van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie te lezen valt dat > Extra ledenvergadering: collegebreuk20 februari 't Syndicaat, Nieuwe Molstraat 10 Deze bijeenkomst zou in het teken staan van het VCP, maar gezien de recente ontwikkelingen zal de fractie hier de leden informeren over de breuk in het college. Het VerkeersCirculatiePlan (VCP) is een veelbesproken onderwerp in de stad en in de media. De fractie wil dan ook graag het voorstel en het GroenLinks-standpunt over het VCP aan de leden toelichten. Uiteraard is er ook gelegenheid voor discussie. Op dit moment is GroenLinks kritisch voorstander van het VCP. Wij zijn ervan overtuigd dat er iets moet gebeuren aan de luchtkwaliteit op de Veerkades en de leefbaarheid in de binnenstad. Het VCP zorgt daarvoor. Tegelijkertijd is het nadrukkkelijk niet onze bedoeling dat de problemen met doorstroming van verkeer en luchtkwaliteit worden verplaatst. Om dat te voorkomen stelt GroenLinks dan ook flankerende maatregelen voor als de aanleg van transferia, tolheffing voor toegang tot het centrum en het stimuleren van fiets- en OV-gebruik. GroenLinks streeft ernaar andere keuzes ten aanzien van mobiliteit te maken. De achterliggende gedachte is het verbeteren van milieu, duurzaamheid en leefbaarheid in de stad. Speciaal voor GroenLinks-leden dinsdag 20 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur>.