Wednesday, March 02, 2005

2 maart 2005

Vorige week bij een bijeenkomst van de Politieke Partij Scheveningen in het Europahotel ging het gesprek over de toekomst van de Scheveningse Haven dit mede door het toekomstige vertrekt van de Norfolklijn vanuit Scheveningen naar het Rijnmondgebied.

Hoewel er niet uitgebreid over is gesproken was het idee wat naar voren kwam in relatie tot een Guggenheimmuseum,zoals een paar jaar geleden in Bilbao is geopend, een goed idee voor Scheveningen kan zijn want daardoor kan er een echte landmark ontstaan zoals bijvoorbeeld in Sydney te Australiƫ het Sydney Operahouse een
landmark aldaar is.

Naast de Scheveningse Haven is er ook veel bespreking over de voor de nabije toekomst geplande sloop van de Dibbetstraat.

Het is sneu voor de bewoners maar zij zijn gewoon politiek in de maling genomen waarbij het dan opvallend is dat politieke kopstukken zich er mee gaan bemoeien maar dat zoiets uiteindelijk niet veel zal helpen omdat de collegefracties (VVD-PvdA-CDA) in de Haagse gemeenteraad zich achter wethouder Norder (die niet wil wat de bewoners uit de Dibbetstraat willen) heeft geschaard. Er is ook te lezen dat er gemeenteraadsleden in Den Haag zijn die melden dat de bewoners zich laten opjutten maar wie deze gemeenteraadsleden die dit naar buiten hebben gebracht komt maar liever niet naar buiten.

Bij de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie is bekend geworden dat Johan Chandoe, die al heel lang in de gemeenteraad zit, niet gaat verschijnen voor de onlangs aldaar ingestelde kandidatencommissie dit omdat hij de commissie niet ziet zitten en omdat hij dan gaat proberen op de kandidatenlijst te komen als kandidaat die niet voor de kandidatencommissie is verschenen.
Op zich is dit logisch want de vorige keer had de kandidatencommissie laten weten dat het voor Johan Chandoe beter was om na zoveel tijd geen raadslid meer te zijn dus de volgende commissie kan hem misschien ook zoiets melden en dan is het maar beter om niet voor de kandidatencommissie te verschijnen.