Tuesday, May 09, 2006

9 mei 2006

In relatie tot landelijke lijsttrekkersmogelijkheden bracht Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Anne Mulder dat men niet of nog niet helemaal goed in procedures zit omdat het allemaal nog een beetje experimenteel is waarbij het dan zo is gegaan dat in landelijk opzicht bij de landelijke VVD de lijsttrekkerskandidaten niet zijn voorgedragen door kamercentrales of anderen.

Bij de beleidsmedewerkers van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie kwam naar voren dat zij zich wel kunnen voorstellen dat men vanuit kamercentrales of andere bevoegde plekken men geen voordracht heeft gedaan want waar zou dan bijvoorbeeld kandidaat Veenendaal haar voordracht hebben gekregen en ook is al een hele tijd algemeen bekend dat de Haagse VVDkamercentrale geen vrouwelijke kandidaatsvoordracht gaat doen daar men voor een profiel zoals het Haagse VVDcollegesmaldeel en men dan ook mogelijk bij andere kamercentrales kan gaan pleiten om geen vrouwelijke voordracht te doen waardoor er dan vanuit geen voordracht ook geen kandidatuur kan zijn.

Middels een VVD digitale snelweg valt te vernemen hoe het eigenlijk een beetje gaat maar door de praktijk wellicht mogelijk niet kan gaan middels een VVD digitale snelweg valt te vernemen dat>>>> Veelgestelde vragen over de ledenraadpleging lijsttrekker Tweede-Kamerverkiezingen Hoe wordt iemand kandidaat? Een VVD lid wordt kandidaat gesteld door andere VVD-leden. Dit kan op twee manieren: a. Het hoofdbestuur kan een of meer kandidaten stellen; b. Een ledenvergadering van een afdeling of een kamercentrale kan een of meer kandidaten stellen. Na de kandidaatstelling wordt het aanmeldingsformulier ingevuld en ondertekend door de secretaris en de kandidaat.<<<<<<<

Zoals algemeen bekend kan zijn is Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Anne Mulder zeer tevreden dat hij in politiek gewicht is toegenomen daar hij tot fractievoorzitterschap is geraakt waarbij hij naast een vice fractievoorzitter ook een politiek secretaris wil hebben waarbij men dan eerst bij zijn politieksecretaris moet wezen en daarna bij hem.

Naast dat hij dingen wil zoals een goede vice fractievoorzitter en een politiek secretaris wil hij ook binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie komen met transparante verbindingsmogelijkheden omdat hij altijd zeer in verbindingen geïnteresseerd is.

In om en bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie ziet men niet veel in een dezes maar daar in tegen ziet men wel heel veel in een mogelijk landelijke lijsttrekkerschap van Roger van Boxtel waarbij men dan in om en bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie eerder voorstander is van Roger van Boxtel dan anderen waarover wel eens valt te vernemen.

Naar men zegt is om en bij de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie de oud fractievoorzitter niet erg tevreden aangaande dat de vanavond plaatsvindende presentatie van het college in plaatsing niet erg kustelijk kan overkomen omdat het geen kustelijke strandpresentatie is daarnaast is de oud fractievoorzitter een beetje naar men zegt van mening dat het college veel te laat heeft laten weten dat ze zich gaan presenteren waardoor dan de bijeenkomst wellicht beetje mogelijk kan zijn net zoals de presentatie bijeenkomst van het hoofdstedelijke college waarbij daar een kenmerk was dat eigenlijk het college zich een beetje aan zichzelf presenteerde omdat er maar in grote delen het college zelf, griffie en van veel tot zeer veel bestuursadviseurs aanwezig waren.

Bij de Haagse SPgemeenteraadsfractie viel te vernemen dat men zeer tevreden is met de actuele digitale ontwikkelingen bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie want daar is actueel ongeveer twee weken oud waardoor men dan bij de Haagse SPgemeenteraadsfractie actueeler is waarbij men graag wil laten zien dat men bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie wel een zetel meer heeft maar een wel een flinke digitale achterstand waardoor in digitaal opzicht men bij de Haagse SPgemeenteraadsfractie meer naar voren komt dan bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Naast dat er vanavond een collegepresentatie gaat plaatsvinden zijn er ook aan de kust vanaf ongeveer dertig minuten na acht uur muzikale mogelijkheden en morgenmiddag is er een schoneluchtbijeenkomst om de hoek van de Grote Marktstraat.