Thursday, December 21, 2006

21 december 2006

Wie, naar men zegt, al googlend een beetje op de digitale snelweg kijkt ziet mogelijk dan wel vanzelf dat bij een digitale zoekmachine er aangaande een mannelijk Haags GroenLinksgemeenteraadslid te lezen is dat >>>Met een verslag van zijn werk als politicus in de gemeenteraad in Den Haag voor GroenLinks, en zijn mening op het nieuws.wwwdavidrietveld.nl/ - 23k - In cache - Gelijkwaardige pagina's<< waarbij gisterenavond bij een niet slagerlijke woensdagavond eetlocatie naar voren kwam dat zijn recentelijke digitale berichtgeving over de Zwarte Madonna wel een beetje een gratuite berichtgeving is met een wel saillant detail daar hij een digitale verwijzing maakt naar Haags VVDgemeenteraadslid Bart de Liefde die middels zijn digitale snelweg,http//www deliefde.com/
index.phpoption=com_content&task=view&id=168&Itemid=25, laat weten dat>>>Zou dat wellicht Oscar Dijkhoff zijn, bewoner van de Zwarte Madonna, Statenlid voor Groen Links en (ex-)medewerker van de Groen Links fractie in de gemeente Den Haag? Het is hem nooit om geld te doen geweest, zo maak ik op uit alle interviews en stukken die ik heb gelezen. Dan zou het nobel zijn als hij zijn 40.000 + euro (na aftrek van verhuiskosten uiteraard) aan een goed doel geeft. Ga je dat doen, Oscar? Of hou je het zelf, als compensatie voor alle tijd en energie die je gestoken hebt in de jarenlange dwarsboming van een proces waar je, diep in je hart, van tevoren moet hebben geweten dat je die zou verliezen?<<<

Bij de niet slagerlijke woensdagavond eetlocatie kwam gisterenavond naar voren dat er bij Haags VVDgemeenteraadslid Bart de Liefde wellicht mogelijk wel erg weinig kennis van zaken is daar naar men zegt er een veel grotere mogelijkheid is dat het niet de door Bart de Liefde genoemde Oscar Dijkhoff is die iets supplementairs heeft gekregen maar bijvoorbeeld iemand die onderweg kosten, in juridisme, heeft gemaakt en deze als schikkingsonderdeel naar voren heeft gebracht, ook kwam een beetje naar voren dat wat de Haagse VVDgemeenteraadsfractielid Bart de Liefde digitaal naar voren heeft gebracht een beetje Haags VVDgemeenteraasdsfractie onwaardig is en Haagse VVDgemeenteraadsfractiegetuigenis geeft van eigenlijk wel weinig
Haagse VVDgemeenteraadsfractiemanieren of misschien is het naar men zegt wel mogelijk de fluitjestoon van het scheidsrechterlijke smaldeel in de Haagse VVDgemeenteraadsfractie .

Gisterenmiddag viel er te vernemen dat men in de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie best een beetje aan het uitkijken naar een debat met nieuwe Haagsche Courant sterverslaggever Casper Postmaa aangaande de Zwarte Madonna waarbij recentelijk ook een beetje te voorschijn kwam dat het misschien niet bijster slim is om gebouwen een kleurennaam te geven gezien ook de sloop van de voormalige Blauwe Aanslag.

Naar men zegt heeft men bij de lokale gemeenteraadsrectie van de nieuwe Haagsche Courant een beetje de hoop dat een debat tussen sterverslaggever Casper Postmaa en de iemand van de huidige, of een voormalige, Haagse PvdAgemeenteraadsfractie ook kan dienen als een prelude voor de komst van een nieuwe Haagsche Courant debattheater analoog aan het parooldebattheater.

Afgelopen maandag middag was er in een buitenstedelijke binnenstad ideewinkellocatie een bijeenkomst aangaande, toen nog een beetje mogelijke maar thans eerder onmogelijkheden, voor in om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie iets te doen in relatie tot aanstaande lokaal regionale provinciale verkiezingsmogelijkheden zoals men eerder had gedaan in negentien negen en negentig en in tweeduizenddrie.

Naar in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie zegt is een idee van een ideewinkel eigenlijk best een goed idee waardoor middels de digitale snelweg een vertaalslag kan ontstaan naar het idee van een ideewinkel die dan zoals men digitaal naar voren brengt>> Een ideewinkel in de stad, een Kenniscentrum voor Duurzame Ontwikkeling en Burgerinitiatievenwelkom

Een ideewinkel in de stad wat koop je daar? Je koopt er helemaal niets! Wel kun je er terecht met ideeën met betrekking tot milieu en duurzame ontwikkeling. Een ideewinkel in de stad helpt zoeken naar medestanders die kunnen helpen om je ideeën uit te voeren.

Een ideewinkel in de stad is een servicepunt en kenniscentrum waar Duurzame Ontwikkeling en Burgerinitiatieven centraal staan. Het vormen van netwerken van gelijkgestemden is nodig om burgerinitiatieven tot leven te brengen.

Drie hoofddoelen van een ideewinkel in de stad zijn :

een kenniscentrum voor duurzame ontwikkeling en maatschappelijk ondernemen in de regio een loket voor burgerinitiatieven op het gebied van duurzame ontwikkeling een netwerk van lokale natuur-, milieu-, culturele- en welzijnsorganisaties

Een ideewinkel in de stad heeft een bereikbaarheid voor burgers en organisaties die zoeken naar duurzame oplossingen voor het verbeteren van de eigen leefomgeving burgers en bedrijven die verkooppunten en informatie zoeken over duurzame producten, diensten, organisaties en activiteiten initiatiefnemers, bedrijven en organisaties die het maatschappelijk verantwoord ondernemen daadwerkelijk ondersteunen en in praktijk willen brengen waardoor een waardevol en zo compleet mogelijk Kenniscentrum voor Duurzame Ontwikkeling kan ontstaan.

Door middel van het opbouwen en onderhouden van een stevig en breed netwerk opbouwen en onderhouden kunnen lokale en regionale non-profit-organisaties die actief zijn op het gebied van natuur, milieu, burgerinitiatieven en -participatie, welzijn, cultuur en landschap welkom zijn om zich te presenteren en samen met andere organisaties activiteiten te ondernemen. Op deze manier kunnen er door afzonderlijke clubs feestelijke dagen en evenementen georganiseerd worden die aan meer mensen een impuls zullen geven om mee te doen.

De winkel
Bij dit servicepunt kunnen bezoekers terecht met hun vragen en voorstellen. Ze kunnen kennis maken met de activiteiten van de deelnemende organisaties. Naast folderrekken zijn hier tijdschriften en andere publicaties ter inzage aanwezig en men kan informatie zoeken op de computer in de winkel is aangesloten. Voor het beantwoorden van vragen wordt een praktisch en overzichtelijk digitaal handboek voor de vrijwilligers gemaakt en regelmatig bijgewerkt.Een website geeft ruimte voor discussie en inbreng van burgers, organisaties en bedrijven in de stad. Zo zullen gebruikers via de website aan informatie kunnen komen en zelf informatie kunnen verschaffen. De informatie kan bijv. gekoppeld worden aan 'Wikipedia', een snel groeiende interactieve digitale encyclopedie.

de Verdieping
Op de eerste verdieping wordt een bibliotheek en documentatieafdeling ingericht. Men kan hier rustig kunnen lezen aan een prettige grote leestafel. Deze ruimte is tevens vergaderruimte voor deelnemende organisaties. Er kunnen presentaties en workshops gegeven worden rond het thema duurzame ontwikkeling. Er is plaats voor een 'denktank' en ad hoc-werkgroepen naar aanleiding van burgerinitiatieven, bijvoorbeeld voor uitwerking van landelijke manifestaties voor een duurzamer samenleving zoals autovrije dagen, uitdenken van nieuwe duurzame producten, straatspeeldagen, landelijke fietsdagen en dergelijke. Ook kan er plek zijn voor een netwerkconferentie voor bestuurders, wetenschappers, beleidsmakers, ondernemers en initiatiefnemers rond het thema duurzaamheid om meer kennis kan delen op het gebied van duurzame ontwikkeling waarbij kan worden gedacht aan een praktijkdag duurzaam inkopen voor overheden voor bestuurders en beleidsmedewerkers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijven die werk (willen) maken van duurzaam inkopen. Of het nu gaat om groene stroom, eerlijke koffie, duurzaam bouwmateriaal, energiebesparing bij openbare verlichting, energiezuinige kantoorapparatuur, een duurzaam wagenpark, schone kleren of biologische catering, duurzaam inkopen biedt veel kansen en mogelijkheden. Kortom, deze verdieping biedt een geschikte en inspirerende plek voor constructief overleg. Hier kunnen individuele burgers, bedrijven, organisaties en ambtenaren samen op een vruchtbare manier aan gemeenschappelijke thema's en een duurzame toekomst voor de stad en omstreken werken.

De etalage
De etalage van een ideewinkel in de stad is een visitekaart van de ideewinkel in de stad.Deelnemende organisaties krijgen beurtelings de kans zich te presenteren. De etalage is een uitgelezen plek om opvallende zaken te tonen, bijvoorbeeld met panelen en foto's maar ook concrete zaken zoals speelgoed met zonnepanelen, streekproducten of kleding van biologische katoen of bijvoorbeeld neteldoek.

Een ideewinkel in de stad kan maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur open zijn waarbij er dan in de avonden ook vergaderingen kunnen plaatsvinden.<<

Mogelijk gaat vanavond de fractievoorzitter van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie in een gemeenteraadscommissie naar voren brengen dat het idee van een binnenstedelijke architectonische visie vanuit voetgangersperspectief een heel goed idee is waarbij hij naar men zegt ook op reeds eerdere toegezegde steun van plaatsvervangend Haags GroenLinksgemeenteraadsfractievoorzitter Heleen Weening kan rekenen.