Thursday, March 03, 2005

3 maart 2004

Vandaag is er een demo van de Woonbond geweest. Ook daar was te zien en te voelen dat sneeuw was gevallen want het was er glad en sneeuwerig, verder wel mooi maart weer weer in maart.
Ondanks dat de behandeling van de huurverhogingen niet doorging ging de demo wel door. De demo kende veel sprekers maar met name was het wel verbazingwekkend om te luisteren naar een huidige wethouder uit Den Haag want deze staat juist bekend om zijn sloopbeleid.

Ondanks het feit dat bij de vorige raadsvergadering de burgemeester langdurig aan het woord was over het aanstaande verdwijnen van de Haagsche Courant is deze week naar buiten gekomen dat in de toekomst de Haagsche Courant de Haagsche Courant niet meer gaat zijn maar net zoals het Algemeen Dagblad en het Utrechts Dagblad een andere naam gaat krijgen en daardoor een regionale krant gaat worden. Wellicht omdat het voorjaarsvakantie is heeft er nog geen reactie vanuit de gemeenteraad op dit niet zo best nieuw nieuws plaatsgevonden.

Een college raadslid van de Politieke Partij Scheveningen begint een beetje boos te worden omdat er bij het aanstaande werkbezoek aan de plek van het gewenste automobielmuseum de commissie cultuur niet is uitgenodigd.

Het is inderdaad een vreemd gegeven dat daar waar bijvoorbeeld de discussie over een popmuseum wel in bestuurlijke handen van wethouder van Dijk ligt de discussie over een automobielmuseum helemaal niet bij haar terecht komt maar bij een andere wethouder. Vandaag donderdag morgen vrijdag maar ook morgen gaat echt niet de wethouder van cultuur zich buigen over een automobielmuseum