Saturday, September 10, 2005

10 september 2005

Gisteren heeft de Haagse gemeenteraad berichtgeving ontvangen dat de afsluiting vanwege een autoloze dag aan de Veerkade en de Paviljoensgracht niet doorgaat.

In de berichtgeving heeft het Haagse college van B&W een beetje de indruk gewekt dat het aan de initiatiefnemers ligt dat het niet doorgaat terwijl misschien het college beter gehoor had kunnen geven aan het uitwerken van een motie die enige tijd geleden door de Haagse gemeenteraad was aangenomen welk het mogelijk had kunnen maken om een autoloze dag aan de Veerkade en de Paviljoensgracht te organiseren.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is er een beetje ontevredenheid dat naar buiten is gekomen dat Haagse PvdA wethouders Klijnsma en Norder ieder vijftig handtekeningen nodig hebben om kandidaat voor het lijsttrekkerschap te kunnen zijn.

Toen gedurende deze week bij de fractiekamer van de Haagsche PvdA werd gevraagd hoe het in Den Haag ging en of de Haagse PvdA kandidaten Klijnsma en Norder ook al vijftig handtekeningen hadden ingeleverd was er het besef dat er in de procedure iets verkeerds was gegaan omdat men zich al aangemeld zonder de vijftig handtekeningen te hebben.

Naar men zegt zijn de Haagse PvdA wethouders Klijnsma en Norder niet zelf vijftig handtekeningen aan het ophalen maar heeft men in de fractiekamer van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie twee lijsten neergelegd waar men op kan handtekenen en ook loopt men in het Haagse stadhuis te zoeken of de vijftig handtekeningen in het Haagse stadhuis te vinden zijn.

Vanuit de Haagse PvdAgemeenteraadsfractiekamer heeft een beleidmedewerker naar voren gebracht dat het gegeven van het ontbreken van de vijftig handtekeningen en de daarbij behorende zoektocht hoogstwaarschijnlijk niet lezen zal zijn bij de digitale snelweg van de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie want wie weet zijn er wel veel mensen die dat juist daar willen lezen en binnen de Haagse gemeenteraad is het eigenlijk een beetje zo dat waar men op zit te wachten juist niet gaat gebeuren want anders kan de indruk ontstaan dat men juist dingen doet omdat het een verwachting is.

Het is allemaal een beetje hetzelfde als bij de schriftelijke vragen van de Haagse gemeenteraadsfracties van het CDA en Deezesenzestig aangaande de Tasmanstraat.

Het is algemeen bekend dat beide fracties op zeven en achtentwintig juni tweeduizendvijf schriftelijke vragen hebben gesteld over de Tasmanstraat in het Zeeheldenkwartier en op twee augustus tweeduizendvijf hebben ze van het college van B & W antwoord gekregen op hun vragen waarvan algemeen bekend is dat men bij die fracties van mening is dat het een waardeloos antwoord is.

Middels de digitale snelwegen van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie en de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA is bekend dat men niet tevreden is met het antwoord.

Wat nou eigenlijk exact de vragen en de antwoorden waren is op beide digitale snelwegen niet te lezen en heeft men middels een niet digitale wijze naar voren gebracht dat de antwoorden en de vragen niet te lezen zijn omdat er melding van is gemaakt dat het niet te lezen is en hoe vaker er melding wordt gemaakt dat iets niet te lezen is hoe minder de kans is dat het te lezen zal zijn want veel fracties in de Haagse gemeenteraad wekken de indruk dat ze dingen spontaan uit zichzelf doen en zodra men iets vraagt doet men het vaak juist niet want immers de indruk zou gewekt kunnen worden dat fracties zelf iets nalaten en in de Haagse gemeenteraad is het bij de filialen van de landelijke politieke partijen vaak zo dat, net als bij het Haagse college van B&W, het streven is gericht op altijd gelijk hebben en bij geen gelijk hebben gewoon naar het doel toe redeneren.

Bij de digitale berichtgeving van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie valt te vernemen dat de opvolger van de vorige fractievoorzitter antwoord heeft gekregen aangaande de wandelpromenade aan de kust en dat hij een beschrijving geeft over de antwoorden. Dat hij dat doet komt omdat hij de indruk wekt zelf op dat idee te zijn gekomen maar misschien indien er over zou zijn gevraagd had hij het juist niet gedaan.

Aanstaande woensdag zijn er drie vergaderingen van Haagse gemeenteraadscommissies.

Er is een commissievergadering in de ochtend, middag en in de avond waarbij wellicht de avondvergadering om halfacht wellicht erg kort zal wezen omdat er maar twee agendapunten zijn.

De Haagse Deezesenzestiggemeenteradsfractie had gevraagd om uitstel van bespreking van een onderwerp maar daar had PvdAcommissievoorzitter Marieke Bolle geen zin in waardoor het onderwerp en het andere onderwerp gaan worden besproken zonder dat de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig daarbij kan zijn want aanstaande woensdag in de avond gaat hoogstwaarschijnlijk de huidige fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie lijsttrekker worden omdat, volgens onder anderen een oud-voorzitter van de Haagse afdeling van Deezesenzestig, de huidige fractievoorzitter meer uitstraling heeft dan de opvolger van de vorige fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

Aanstaande woensdagmiddag, om vijf uur, is er in de zaal van Concordia een debat over het maken van milieubeleid.