Wednesday, August 31, 2005

31 augustus 2005

Morgenavond is er een gemeenteraadsvergadering waarbij naar voren nis gekomen dat er eerst de gedachte was dat iets op de agenda was maar bij nader inzien is het niet op de agenda gekomen. Van een onderwerp wat wel op de agenda stond is vandaag naar voren gekomen dat het bij nader inzien morgen toch niet op de agenda van de Haagse gemeenteraad komt te zien.

Haags VVDwethouder van Dijk probeerde vandaag nog wel bij de commissievergadering het onderwerp voor morgen op de agenda te houden maar ze kreeg daar niet genoeg steun voor waardoor te verwachten kan zijn dat misschien morgenavond de raadsvergadering misschien wel helemaal niet doorgaat waarbij dat da pas morgenmiddag bij bekend kan raken omdat op donderdagmiddag ,voor de vergadering in de avond, het overleg bij de burgemeester is waarbij men dan gaat kijken naar de agenda van de gemeenteraadsvergadering.

Vandaag bij de vergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Leidschenveen- Ypenburg kwam naar voren dat namens de nieuwe Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP Hetty Voogel nog fractievertegenwoordiger is, dat komt omdat de nieuwe samenstelling van de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP pas na de eerste gemeenteraadsvergadering na een nieuwe situatie een nieuwe fractie kan zijn.

Mocht morgen de Haagse gemeenteraadsvergadering niet doorgaan dan is de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP tot aan de Haagse gemeenteraadsvergadering van aanstaande tweeentwintig september nog steeds dezelfde fractie als voor de plaatsgevonden overstap van Evert de Niet vanuit de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie heeft Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller al een hele tijd geleden naar voren gebracht geen plek meer te ambiƫren op de kandidatenlijst, afgelopen maandag is naar voren dat een ander lid van de Haagse gemeenteraadsfractie ook een besluit heeft genomen in de lijn van Jan Schuller.

Jan Schuller heeft enige tijd geleden naar voren gebracht het vervelend te vinden dat sommigen denken dat zijn de volgende keer niet meer op de kandidatenlijst willen staan te maken heeft met zijn woordvoerderschap aangaande het Wijnhavenkwartier want het Wijnhavenkwartier heeft niet bijgedragen aan zijn besluit om voor de volgende keer geen kandidaat te willen zijn.

In de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad is een beetje naar voren gekomen dat de nieuwe digitale editie van de nieuwe Haagsche Courant helemaal niet lijkt op de digitale snelweg die de Haagsche Courant zelf had.