Friday, September 09, 2005

9 september 2005

Binnen de Haagse gemeenteraad is naar voren aan het komen dat men wel een beetje bekend is met Nick Vogels, een oud voorzitter van de Haagse Jongerenraad, maar dat men minder bekend is met de per tweeëntwintig september aanstaande opvolger van Niek Roozenburg in de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks.

Aangaande digitale snelwegen is bij de nieuwe Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP tevredenheid dat bij de digitale snelweg van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie het laatste bericht van fractievoorzitter Adri Hartman al van een hele tijd geleden is en dat ook vanuit de fractiekamer van de CDAgemeenteraadsfractie in Utrecht de laatste inkijk in een verfrissende kijk in de Christendemocratische keuken van alledag ook al van een tijd geleden is.

Binnen de Haagse gemeenteraad is er bij andere fracties dan de VVD-PvdA en CDA aan het ontstaan dat men eigenlijk van mening is dat de burgerforumavond van afgelopen dinsdagavond in het Zeeheldenkwartier in de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Leidschenveen – Ypenburg moet gaan worden besproken.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is gebleken dat men daar een beetje de gedachte heeft dat het lijsttrekkerschap tussen de PvdAwethouders Klijnsma en Norder de kandidatuur van Haags PvdA wethouder Klijnsma een soort wanhoopskandidatuur is omdat ze voor haar positie niet anders kan dan kandidaat lijsttrekker te zijn omdat de Haagse PvdAfractie bestuurlijk meer voor wethouder Norder is dan voor wethouder Klijnsma.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is men druk bezig met de vijftig handtekeningen die de Haagse PvdA wethouders Klijnsma en Norder nodig hebben maar is er onduidelijkheid ontstaan of ieder vijftig verschillende handtekeningen nodig hebben of dat op beide ondersteuningen kan worden getekend waardoor de vraag is of het voor beide honderd verschillende handtekeningen moeten zijn.

Binnen de Haagse gemeenteraad zijn vragen aan het ontstaan of naar aanleiding van landelijke ontwikkelingen de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP wel fractieondersteuning mogen hebben maar omdat Evert de Niet van de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen is overgestapt naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP heeft men binnen de Haagse gemeenteraad geen behoefte om te spreken over de landelijke ontwikkelingen aangaande de SGP omdat dan de indruk gaat en kan ontstaan dat men richting de Haagse gemeenteraadsfractie ChristenUnie/SGP aan het gaan is vanwege de overstap van Evert de Niet en niet vanwege de landelijke ontwikkelingen.

Ongeveer het zelfde speelt bij Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder want hij is van mening dat in de gemeenteraad niet had mogen worden gesproken over de overstap van Evert de Niet maar de reden dat daar niet over gesproken is ligt in het gegeven dat de burgemeester had laten weten dat er niet over gesproken kon worden toen Evert de Niet in de gemeenteraad zijn verklaring rond zijn overstap naar voren bracht.

Zo is het niet besproken omdat het niet besproken is maar is het niet besproken omdat men in het verzoek van de burgemeester steun aan de burgemeester heeft gegeven.

Morgen zaterdag en overmorgen zondag is er aan de kust het vliegerfeest Scheveningen tweeduizendvijf en, omdat het een internationaal festival is, is het thema powerplay in the sky.

Morgenavond gaat het ook plaatsvinden dat Haags VVDwethouder van Dijk in de Koninklijke Schouwburg Paul van Vliet gaat feliciteren.

Vandaag zit er voor de nieuwe Haagsche Courant de eerste week van een volledige maandag tot en met vrijdag op waarbij er in deze week in de Haagse gemeenteraad veel is gesproken over de nieuwe en de oude Haagsche Courant.

Vanuit de Haagse gemeenteraad is naar voren gekomen dat men voor een groot deel van mening is dat de nieuwe Haagsche Courant zorgwekkend slecht is geworden, dat er misschien misleiding van het Algemeen Dagblad naar de redactie van de Haagsche Courant heeft plaatsgevonden en men een ander beeld heeft voorgehouden, ook is naar voren gekomen dat de kans bestaat dat wanneer het Algemeen Dagblad de helft van de helft zijnde en kwart van de abonnees van de oude Haagsche Courant kan overhouden men bij het Algemeen Dagblad toch een kwart van de abonnees heeft gewonnen want dat waren eerst abonnees van de oude Haagsche Courant.

Van het platform beter stedelijke en regionaal openbaar vervoer Haaglanden en omgeving heeft de Haagse gemeenteraad bericht ontvangen dat elders er bezoekerskaarten bestaan waarbij dan bij bezoek naar een museum het openbaar vervoer in bus of tram gratis is, in de hoofdstad is er ook een variant op bezoekerskaarten waarbij men gratis met het openbaar vervoer kan bij vertoon van een bioscoop of theaterkaartje.