Sunday, September 11, 2005

11 september 2005

Gisteren waren Haagse VVD wethouder Pieter van Woensel en Sander Dekker als Haags VVD fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad beide te bewonderen in de fractiekamer van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie.

Op zich is dit wellicht opmerkelijk want hun samenzijn had misschien kunnen hebben plaatsgevonden in de kamer van VVD wethouder Pieter van Woensel.

Pieter van Woensel bracht naar voren dat er morgen maar moet worden gekeken naar een persbericht waarin misschien naar voren kan komen wat er is besproken. Misschien hebben Pieter van Woensel en Sander Dekker besproken dat Pieter van Woensel wellicht Sander Dekker voor het lijsttrekkerschap gaat uitdagen zodat er misschien discussie bij de Haagse VVD kan ontstaan over het politieke aanvoerderschap. Het kan ook zijn dat het misschien gaat over aanstaande collegeonderhandelingen waarbij naar voren kan komen dat bijvoorbeeld de Haagse VVDgemeenteraadsfractie andere wethouderlijke portefeuilles wil hebben dan dat ze thans hebben.

Aangaande zijn kandidatuur voor een lijsttrekkerschap bracht Sander Dekker naar voren dat hij inderdaad van zijn fractie toestemming heeft gekregen om wanneer mogelijk wethouder te kunnen zijn en het niet aan zich voorbij te laten gaan, zonder er zich over uit te spreken betekent dit dat mogelijk de politieke aanvoerderschap bij de Haagse VVD ligt bij het smaldeel in het college en niet in de fractie maar in ieder geval is duidelijk dat Sander Dekker meer lijsttrekkerkandidaat is voor een functie als wethouder dan voor een functie als fractievoorzitter.

Sander Dekker heeft een tijdje geleden naar voren gebracht dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie geen sociaal gezicht heeft waardoor het niet onlogisch hoeft te zijn wanneer de Haagse VVDgemeenteraadsfractie voor de opvolging van de post van Haags PvdA wethouder Heijnen wil gaan waarbij dan misschien Sander Dekker meer aan sociale zaken denkt als onderdeel van die portefeuille dan onderwijs.

Haags VVD wethouder Pieter van Woensel bracht gisteren ook naar voren bekend te zijn met gegeven dat hij in de wandelgangen van het Haagse stadhuis bekend staat als een kruisbestuiver, dit omdat zijn vrouw afdelingsvoorzitter is van de Haagse afdeling van Deezesenzestig en sinds recentelijk heeft hij een vrouwelijk bestuurslid van de Haagse PvdA als bestuurlijk wethoudersadviseur .

In het atrium van het Haagse stadhuis hangt een heel groot doek van enkele etages hoog waarop staat dat de gemeente de VN millenniumdoelen steunt. Zoals te verwachten was is gisteren Paul van Vliet, mede door zijn activiteiten voor Unicef, ereburger van Den Haag geworden.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is het een beetje onduidelijk hoe het verder gaat met de Haagse PvdAwethouders Klijnsma en Norder in verband met de vijftig handtekeningen en of men wellicht de hele procedure over gaat doen waardoor zich er misschien nog een derde kandidaat, van buiten het college, gaat aanmelden. Dit omdat steeds meer naar buiten aan het komen is dat wethouder Klijsnma zich kandidaat heeft gesteld omdat men binnen de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een beetje de indruk heeft dat haar kandidatuur een teken is dat ze voor continuering van haar wethoudersschap niet anders kan dan kandidaatlijsttrekker te zijn omdat men haar binnen de Haagse gemeenteraadsfractie bestuurlijk niet al te goed aan het vinden is.

Ook deze zondag is er nog de wekelijkse markt aan het Voorhout.