Tuesday, August 30, 2005

30 augustus 2005

Binnen de Haagse gemeenteraad is men een beetje nieuwsgierig wat de CDAfractie naar buiten gaat brengen aangaande hoe zij hebben besproken en wat zij vinden van de antwoorden van het Haags college van B&W aangaande de ontwikkelingen in het Zeeheldenkwartier.

De vragen werden op zevenentwintig juni gesteld door Wil Vonk en Jeanette Doll en op twee augustus heeft het college de vragen van antwoord voorzien waarbij te constateren was dat op de digitale snelweg van de Haagse CDA ooit wel misschien heeft gestaan dat er vragen waren gesteld maar de antwoorden waren daar tot op heden nog niet te lezen. De woensdag voor de woensdag van vorige week bracht Wil Vonk naar voren dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie van mening was dat de antwoorden vrij waardeloos waren.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is het aan het opvallen dat op maandag zo tegen etenstijd van de middag na de ochtend fractievoorzitter Hartman altijd aanwezig is en ook andere leden van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie zijn wel eens aanwezig. Uit de aanwezigheid komt naar voren dat er sprake is van een bijna wekelijkse lunch tussen fractieleden van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie en de Haagse CDAwethouders Stolte en Smits.

Vanuit ondermeer de Haagse VVD gemeenteraadsfractiekamer komt naar voren dat het inderdaad best eens zo kan zijn dat er al jaren op de maandag een lunchafspraak is tussen de Haagse CDAwethouders en de Haagse CDAgemeenteraadsfractie waarbij het dan daar eigenlijk dubbel minder duaal is want het is algemeen bekend dat bij de fractievergaderingen van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie ook de Haagse CDAwethouders aanwezig zijn om het geheel vanuit het onderdeel van het CDA in het Haagse college naar de Haagse CDAgemeenteraadsfractie te bespreken.

Haags VVDgemeenteraadslid en Haags oud wethouder Rob van Laar bracht gisterenavond naar voren dat het wel aardig was dat men aan hem had gedacht als omschrijving van een lijsttrekker voor de Haagse VVD maar dat Sander Dekker als fractievoorzitter van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie ook goed is voor een op een jonge uitstraling gebaseerde lijsttrekker.

Haags VVD wethouder Pieter van Woensel maakte gisteren melding dat activiteiten, van nieuw Haags stadhuis tien jaar open, later dan september gaan plaatsvinden omdat er dan ook een gelegenheid is waarbij het college dan tien jaar Haags stadhuis samen met de andere gelegenheid wil laten plaatsvinden.

Vanuit de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is naar voren gekomen dat het fractielid die daar eigenlijk tegen erfpacht is niet met het initiatiefvoorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie omdat hij al kennis heeft dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie hoogstwaarschijnlijk zich niet in het initiatiefvoorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie kan vinden.