Saturday, January 14, 2006

14 januari 2006

Enige tijd geleden was naar voren gekomen dat men bij de Haagse gemeenteraadsfracties van PvdA, VVD en Deezesenzestig was overgegaan naar een andere stralingsvorm van beleidsmedewerksters waarbij er naar voren kwam dat er een soort hantering van een ander personeelsbeleid was ontstaan.

De afgelopen tijd was een beetje naar voren gekomen dat onder anderen bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie de beleidsmedewerkster niet tevreden was dat ze met naam en toenaam door Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart op de digitale snelweg van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was gezet toen men recentelijk naar Utrecht was gegaan.

Toen met Koen Baart was zij niet tevreden maar ook afgelopen week was zij niet tevreden dat Haags VVDwethouder van Woensel digitale melding had gemaakt dat hij haar en anderen was tegengekomen.

Was er eerst iets van wat anders thans is men al verder gegaan want middels de digitale snelweg van de al een tijdje nieuwe fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie valt te vernemen dat>>Oh ja, opletten op de nieuwste landelijke folder die volgende week in heel Nederland wordt uitgedeeld. Er staat een geweldige foto van Deborah op de omslag, van beleidsmedewerker tot glamourgirl!<<

Op zich is dat wel een hele verschuiving want eerst was er een mogelijk soortement van babespersoneelsbeleid maar thans is men al glamourgirl en zelfs met voornaam.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was de beleidsmedewerker non content dat zij door Haags PvdAgemeenteraadslid content was geworden maar met haar non contentheid kon zij niet veel want het was Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart die haar non content had gemaakt door van haar content te maken op de digitale snelweg van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

Wellicht zal de beleidsmedewerkster van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie niet helemaal content zijn dat de al een tijdje nieuwe fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie haar met naam naar voren brengt en in de vorm dat ze het naar voren brengt.

Op zich kan men misschien concluderen dat Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart en de al een tijdje nieuwe fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie een soort digitale etiquette richting beleidmedewerkers aan het doorbreken zijn.

Het is in de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad een beetje een soort stilzwijgendheid dat de beleidsmedewerkers bij de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en Deezesenzestig niet graag of liever helemaal niet met naam op de digitale snelweg worden genoemd en wanneer zoiets gaat plaatsvinden is men erg boos maar dat is dan altijd wat moeilijker wanneer het in geval van de beleidmedewerker van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie bij haar fractie of bij de Haagse VVDwethouder van Woensel aan het plaatsvinden is.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie ligt het een beetje anders maar daar is de beleidsmedewerker ook wellicht meer beleidmedewerker omdat hij in feite een beetje de Haagse CDAgemeenteraadsfractie aan het runnen is omdat Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman meer aan delegeren doet bij beleidsmedewerkers dan dat men dat doet bijvoorbeeld bij de Haagse PvdA of VVDgemeenteraadsfracties.

Aan de andere kant van waar de gemeenteraadsfractie zijn op de derde etage is de griffie aanwezig.

Bij de griffie is alles nog niet zover zoals bij de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en Deezesenzestig en is alles nog redelijk traditioneel waarbij er nog niet een glamourgirlsbeleid is maar wellicht is een mogelijke opvallendheid dat men daar wel mooie truien heeft althans niet allemaal maar de meeste zijn wel redelijk tot mooie truien te noemen.

Volgende week de achttiende is bij gemeenteraadscommissies aan te treffen dat er bespreking gaat plaatsvinden aangaande buurtbeheerorganisaties en de door het college voorgestelde bouwproject in Bezuidenhout-West.

Het agendapunt aangaande buurtbeheerorganisaties wil het college dan al de volgende dag in de gemeenteraadsvergadering gaan bespreken waarbij de vraag kan zijn hoe de Haagse gemeenteraadsfracties van de Haagse VVD, PvdA en CDA daar naar kijken.

Afgelopen week was er in een commissiebespreking aangaande het
burgerinitiatiefvoorstel om te komen tot gratis openbaar vervoer in Den Haag waarbij de indieners en niet in het college zittende fracties vroegen om een werkbespreking.

De enige fracties die tegen een werksbespreking hebben gestemd waren de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA waardoor er een overbekende meerderheid tegen een werkbespreking was.

Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder had een tijdje geleden naar voren gebracht dat volgens hem wanneer een fractie iets wil bespreken dat zoiets dan gewoon moet kunnen waarbij dan wellicht te zien is dat hij met zijn standpunt in zijn fractie nog niet veel verder is geraakt want het was afgelopen week waarneembaar hoe onder anderen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie denkt over mogelijkheden geven tot bespreking.

Bij de gelegenheid aangaande het verzoek om een werkbespreking aangaande gratis openbaar vervoer wist Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller niet hoe snel hij zijn voorstel als commissievoorzitter in stemming moest brengen want hij had al de steun van zijn fractie en van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is algemeen bekend dat ze er niets in zien niet vanwege het onderwerp maar vanwege steun geven aan Haags VVDwethouder Bruno Bruins en bij dat soort situaties wil wellicht de Haagse CDAgemeenteraadsfractie voor de Haagse VVD en PvdA geen spelbreker zijn.