Sunday, June 25, 2006

25 juni 2006

Gisteren gedurende de bijeenkomst in het congresgebouw bracht een nieuwe landelijke lijsttrekker naar voren wat hij van plan was en is.

Zijn plan is om meer, zoals hij het omschreef, buitenstaanders in om en bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie te gaan betrekken.

De nieuwe er meer buitenstaanders bij betrekken stelling van de nieuwe landelijke Deezesenzestiglijsttrekker is heel anders dan in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie omdat het algemeen bekend is dat men niet zit te wachten op betrokkenheid omdat men in relatie tot de nieuwe Haagse GroenLinkswethouder niet helemaal lekker zit.

In om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie is men veel aan het spreken over de nieuwe ontstane teleurstelling bij een als overambitieus bekend staande persoon omdat net zoals toen bij het lokale lijsttrekkerschap men hem niet goed genoeg kon vinden vanwege zijn teveel aan overambitieusheid.

Aanstaande woensdagavond is er in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie een bijeenkomst waarbij nieuwe bestuurlijkheden gaan ontstaan waarbij er in profilering mogelijk een nieuwe gewenste voorzitter gaat ontstaan die meer in lijn van een pose past dan in een lijn van ambitie omdat algemeen bekend is dat men in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie bij voorkeur meer naar pose dan inhoud of ambitie kijkt mede ook omdat het allemaal een beetje in aansluiting moet zijn met de pose van de nieuwe Haagse GroenLinkswethouder.

Middels de digitale snelweg van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie valt in adviesiecommissiezin te vernemen dat men meer woorden nodig heeft om naar voren te kunnen brengen waarom iemand wel voorzitter moet kunnen zijn in plaats van niet.

Zo valt te lezen dat >>>
Arnoud Boer is in het dagelijkse leven werkzaam op het Ministerie van Sociale Zaken.

Hij is al enige tijd actief in en voor GroenLinks. Voor wat betreft Den Haag: als lid van de partijdraad, voorzitter van de programmacommissie, lid van het campagneteam en kandidaat voor de Haagse gemeenteraad.

Arnoud is digitaal actief; via zijn weblog www becommentarieert hij wekelijks vele actuele zaken. Overigens presenteert hij zich ook als kandidaat voor afdelingsvoorzitter via www Arnoud stelt zich verkiesbaar voor de functie van afdelingsvoorzitter alsmede voor het algemeen bestuurslidmaatschap.

Als afdelingsvoorzitter wil Armoud nieuwe leden en (tot nu toe) zwijgende leden enthousiasmeren voor GroenLinks Den Haag. Daarvoor zullen bestaande media als GroenLicht, de website beter en regelmatiger benut gaan worden. Ook zal in het activiteitenaanbod naar leden nadrukkelijker afstemming worden gezocht met voorkeuren / interessen bij leden.

Zo zijn sommige leden meer in landelijke thema’s, anderen meer in de lokale politiek geïnteresseerd. In een afdelingsorganisatie moet daar meer rekening mee gehouden worden. Met betrekking tot het gemeenteraadswerk is Arnoud van plan om als afdelingsvoorzitter regelmatig contact met de fractie te gaan onderhouden.

Arnoud wil
(a) de lokale afdeling politieker en inhoudelijker maken
en
(b) de lokale afdeling levendiger en gezelliger maken voor (nieuwe) leden.

Daarnaast wil Arnoud zich niet enkel op de korte termijn richten maar wil met het nieuwe bestuur ook een lange termijnaanpak uitwerken. Een lange termijnaanpak in de zin van: hoe gaan we de komende vier jaren GroenLinks in de stad Den Haag zichtbaar maken, meer dan onze betrokkenheid bij/in het College.

Een uitgebreid verhaal over Arnouds voornemens zijn terug te vinden onder www.De Commissie acht Arnoud zeker geschikt voor het voorzitterschap. Hij heeft op diverse beleidsterreinen kennis van zaken, heeft ervaringen binnen GroenLinks en heeft bestuurlijke ervaring als voorzitter van een vereniging van jonge ambtenaren, maakt een gedegen indruk.

Desondanks adviseert de Commissie nu niet voor Arnoud als het om het voorzitterschap van de afdeling GroenLinks Den Haag gaat.

Daarbij gaat het de commissie meer om een stijlverschil dan om iets anders.

Overigens zijn wij van mening dat Arnoud prima samen kan werken in het team met de door ons geadviseerde voorzitter en met alle andere door ons geadviseerde bestuursleden. Derhalve ons advies: Algemeen bestuurslid. <<<<

Verder valt er middels de digitale snelweg van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie te lezen dat >> Maarten Brillenburg Wurth
Maarten is 43 jaar, directeur van zijn eigen architectenbureau in Den Haag; terzake deskundig op de gebieden ruimtelijke ordening en volkshuisvesting; in brede zin de inrichting van de stad. Sinds de campagne voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen is Maarten binnen/voor GroenLinks actief. Daarnaast neemt hij deel aan activiteiten van het Haags Milieucentrum.

Maarten stelt zich verkiesbaar voor de functie van voorzitter van de afdeling GroenLinks Den Haag. Hij is overigens ook beschikbaar voor het algemene bestuurslidmaatschap. Als te verkiezen voorzitter ziet hij het nieuwe afdelingsbestuur als een team dat de afdeling leidt. De voorzitter levert daar, evenals andere bestuursleden, een constructieve bijdrage aan.

Ervaringen met GroenLinks hebben bij Maarten tot nu toe een overwegend positieve indruk achtergelaten. Hij betreurt het enkel dat de veelal goede activiteiten en themabijeenkomsten door een beperkte, vaak dezelfde, groep leden bezocht wordt.

Mocht Maarten gekozen worden dan is één van de zaken waar hij de komende tijd met het nieuwe bestuur aandacht aan wil besteden ‘het meer bereiken van Haagse GroenLinks leden / in GroenLinks geïnteresseerden Hagenaars’.

Beoogd wordt natuurlijk dat daardoor meer mensen binnen/voor GroenLinks actief gaan worden.

Deels gaat dat, naar Maartens opvatting, gebeuren met gebruik van bestaande media als GroenLicht en de website, deels door mensen en het debat met mensen op te zoeken.

Voor wat betreft ‘het debat’: Maarten huldigt de opvatting dat binnen de afdeling het debat vaker en met meer passie & inhoud gevoerd zou moeten worden om tot verscherping van standpunten te komen over onderwerpen die spelen in de stad of in de landelijk politiek.

De hiervoor genoemde voornemens zijn algemeen geformuleerd; als voorzitter wil hij die voornemens realistisch en in haalbare doelen geformuleerd vorm geven.

Tenslotte, Maarten wil goed invulling geven aan de relatie afdeling – bestuur – fractie en Groenlinks wethouder. Dit alles met in achtneming van enerzijds de te onderscheiden verantwoordelijkheden anderzijds de verbindende factor van GroenLinks (organisatie, ideeën, programma).

De commissie vindt Maarten bij uitstek geschikt voor de functie van voorzitter van de afdeling GroenLinks Den Haag.

Hij enthousiasmeert, heeft een verfrissende kijk op politiek, beschikt over de nodige deskundigheid op diverse beleidsterreinen. Daarnaast verwoordt hij (op grond van ervaringen) een stijl van managen die ten doel heeft om (simpel gezegd) het beste uit mensen te willen halen.

Hij stimuleert, wil mensen elkaar laten aanvullen op kennis en vaardigheden en heeft oog voor creativiteit. Ons advies is dan ook: Voorzitter <<

Vanochtend viel te vernemen dat het bij het Oeralfestival van dit jaar iets drukker is geworden en vanmiddag bij parkpop was het wellicht door het weer wat minder druk.