Wednesday, September 06, 2006

6 september 2006

Sinds dat de recentelijke oud fractievoorzitter van de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie naar voren heft gebracht dat hij zijn tweedekamerverkiezingsstem aan een dierlijke partij gaat geven is in lokaal digataal opzicht waarneembaar dat men meer aandacht aan het krijgen is voor lijstduwersaangelegeheden van een dierlijke partij waarbij men bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie zeer blij is dat men in de ogen van een oud Haags GroenLinksvoorzitter en huidig Haags GroenLinksgemeenteraadslid niet meer banbaar is want men werd wel een beetje moe van de suggestieve in de ban naar voren brengingen van de oud Haags GroenLinksvoorzitter en huidig Haags GroenLinksgemeenteraadslid.

In de Haagse VVDgemeenteraadsfractie heeft men het een beetje over een advies richting Haags VVDwethouder van Woensel om zijn zwabberende dorst meer te gaan omzetten naar nuttige cocktails en aangename zalmsalades zodat hij wat minder kans gaat lopen op een soort situatie zoals recentelijk een burgemeester is overkomen waarbij men dan een beetje zorgen heeft dat de wethouder dan vanaf zijn fiets in zo een situatie kan geraken.

In om en bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie gaat men vanavond in een bijeenkomst zijn waarbij gezien dat de bijeenkomst om de hoek van de juliana van stolberglaan in bezuidenhout heeft men een beetje de verwachting dat ook de oud Haagse CDAgemeenteraadsleden Doll en Homan aanwezig zullen zijn omdat zij wijkbewoners zijn in de wijk waar de bijeenkomst vanavond gaat zijn.

Vanmiddag is er een gemeenteraadsccommissievergadering waarbij te merken is dat de polsstok van het blad HP/deTijd verder reikt dan die van de nieuwe Haagsche Courant waardoor het wel logisch is dat men bij de HP/deTijd gemeenteraadsleden aan het bellen is om te kijken hoe ze in de commissievergadering van vanmiddag staan daar in de aankondiging van het agendapunt staat dat het agendapunt een beetje komt door HP/de tijd en niet door de nieuwe Haagsche Courant.

In om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie is men naar men zegt zeer nieuwsgierig of men vanuit de nieuwe Haagsche Courant ook aanwezig gaat zijn bij de bijeenkomst van aanstaande vrijdag aangaande nieuwe media in de stad.

Aanstaande vrijdagmiddag is er in het nutshuis een couleurlokaal bijeenkomst aangaande zoals zij het omschrijven een nieuw accent op Haagse media waarbij in de uitnodiging is te lezen dat>>> Nieuw accent op Haagse media, of Haags accent op nieuwe media? De mogelijkheid voor instellingen en organisaties om zelf radio en TV uitzendingen te maken en uit te zenden ontwikkelt zich meer en meer als een belangrijke communicatiefunctie ten behoeve van de stad en haar inwoners. Die functie moet de komende jaren worden versterkt en uitgebreid, met name in relatie tot de gemeentelijke ambities op het terrein van Deconcentratie en Burgerschap. Radio en TV zijn altijd belangrijke communicatiemiddelen geweest voor een stad als Den Haag en vaak ook onderwerp van verhitte discussies (denk maar aan de verdeling van zendtijd onder de diverse doelgroepen). Inmiddels is de techniek zo ver dat bijna iedereen vanuit zijn of haar luie stoel thuis radio- of televisieuitzendingen kan maken en ook daadwerkelijk uitzenden. Technisch kan in dé ICT-stad van Nederland praktisch alles, zo wordt ons verzekerd, maar van al die mogelijkheden (zoals het glasvezelnet!) wordt lang niet genoeg gebruik gemaakt. Ook niet door de lokale overheid, die de moderne techniek goed zou kunnen gebruiken bij het dichten van de kloof tussen burger en bestuur…. Samenwerking met bijvoorbeeld lokale initiatieven, de regionale omroep en residentie.net lijkt een voorwaarde voor het slagen van de gemeentelijke doelstellingen. Maar wat vinden die daar zelf van? U hoort het tijdens het COULEUR LOKAAL op vrijdag 8 september van 15.00 - 17.00 uur in het Nutshuis Riviervismarkt 5, Den Haag Joop Schouten is projectleider/eindredacteur van radio Discus, het radiostation dat op zaterdag nieuws en wetenswaardigheden brengt op politiek, maatschappelijk en cultureel vlak uit de Haagse Regio. Kortom, één van die lokale initiatieven. Maar ook raadslid van de maand Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij heeft hier wel ideeën over, en onze columnist Bleek bemoeit zich altijd overal tegenaan. Kortom: we zijn weer terug!Ook Ricardo y sus Amigos, een hapje en een drankje zijn weer aanwezig en er is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de sprekers en het aankondigen van uw activiteiten. <<<<<<