Tuesday, October 31, 2006

31 oktober 2006

Gisterenavond bij de vleeshnochvischuitzending van radio tonka kwam naar voren dat er binnenkort in de stad er voor de zevende keer in iets meer jaren er het undergroundelijke Langweiligkeitsantivervelingsfeest is waarbij er ook naar voren kwam dat in het verleden er bij radio tonka programma’s waren, zoals het programma psychedelicatessen, die gewoon van middernacht tot zes uur in de ochtend waren.

In de vleeshnochvischuitzending kwam ook een beetje naar voren dat men bij de organisatie van het Langweiligkeitsantivervelingsfeest wellicht mogelijk best weer zin heeft om van middernacht tot zes in de radio tonkaether te zijn waardoor men wellicht bij radio tonka gaat denken aan uitbreiding van zendtijd zodat men dan van middernacht tot zes uur in de ochtend in de lucht kan zijn.

Gisteren bracht Haags ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractievoorzitter Wim Pijl naar voren zeer tevreden te zijn dat hij toch maar had besloten om niet in te gaan op een uitnodiging voor een logoonthullingsevenement maar dat hij een paar jaar eerder toen hij nog institutioneler gericht was hij wel op een overhedenlijke uitnodiging was ingegaan.

Zondagmiddag bracht een om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractiebestuurder naar voren dat hij had gehoord dat men om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie in bestuurlijkheden was bijeengekomen maar dat hij daar niet bij kon zijn en dat hij nog niet had vernomen wat men om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie in bestuurlijkheden had besproken en dat hij maar op de zondagmiddag in het park met zijn gezin maar wat ging chillen en dat het parkbezoek losstond van het gegeven dat hij als duo secretaris nog niets had vernomen over de om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie plaatsgevonden bestuurlijke bespreking.

Aangaande logologestiek viel om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie te vernemen dat men een tijd geleden om en bij de Haagse HaagseStadspartijgementeraadsfractie had gedacht dat de welbekende lokale ontwerper Gert Dumbar, omdat hij toen van plan was om lokaallijk tot gemeenteraadslijkheden te geraken, wellicht zin had om om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie tot lijstrekker te geraken maar daar had hij geen zin in waardoor er naar men zegt er wellicht mogelijkheden kunnen zijn dat Anton Corbijn undergroundelijk genoeg kan zijn om tot een lijstduwerschap te geraken.

Om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie viel te vernemen dat het helemaal geen nouveauté is dat Anton Corbijn tot lokaal bewonerschap gaat geraken omdat er vorig jaar in de lokale krant al te lezen was dat>> Een enkele voorbijganger zag zondagavond met stomme verbazing hoe U2-zanger Bono door de Haagse Anna Paulownastraat liep. En dan nog was de aankomst van de wereldster bijna aan iedereen voorbij gegaan. Het was dat Bono graag een foto wilde maken van een man op zo'n nieuwe zitfiets van Gazelle, anders hadden de fans hem gemist. Daardoor duurde het even voordat Bono verdween. "We see you at the concert", riepen de paar fans hem toe. Blijkbaar hadden zij kaartjes voor een van de concerten weten te bemachtigen. "We're going to sing with you", voegden ze de zanger toe. Die zwaaide, begroette de bewaking bij de deur en ging samen met bassist Clayton van U2 naar binnen. De beroemde bandleden waren naar Den Haag gekomen voor het feest van de al even beroemde fotograaf Anton Corbijn. Die vierde zijn vijftigste verjaardag in zijn pas gekochte huis in de Hofstad, dat hij als pied á terre in Nederland wil gaan gebruiken. Zo'n tachtig gasten gingen gisteravond de versierde ingang binnen terwijl zacht de klassieke muziek van een strijkje klonk. Stoïcijns hield een medewerker in een T-shirt zonder mouwen een bordje met 'welcome' erop in de regen omhoog. Het feest begon met een vijfgangendiner van kok Pierre Wind. De gasten moeten voor acht uur aanwezig zijn, maar de deur bleef ook daarna open. Het wachten was op de belangrijkste gasten die zaterdagavond in Boston hun Amerikaanse toernee afsloten. Een eigen vliegtuig bracht de sterren naar Europa, waar de optredens vanaf 10 juni doorgaan. Anton Corbijn en de leden van U2 kennen elkaar door en door. De Nederlandse fotograaf is een soort 'hoffotograaf ' van de band en onlangs heeft Corbijn een fotoboek uitgegeven (U2&i) over zijn band met de groep.Om kwart voor negen was het zover. Twee grote wagens met kentekens uit Hamburg draaiden de Anna Paulownastraat in. Ze bleven voor de deur van Corbijns huis staan en de wereldsterren stapten uit. Bono gekleed in een bruin jasje en een los hangend paars overhemd. Een feestganger kwam de bandleden met een zitfiets verwelkomen, waarop Bono zijn eigen fototoestel pakte om dat vast te leggen. "How typically Dutch", zei hij lachend.Op het feest waar onder andere ook Robert Jan Stips (ex-Supersister), de schrijver Bart Chabot, de zanger van Travis en de drummer van Metallica waren, zong Bono later op de avond het nummer Radar Love van Golden Earring.<<<

Morgenavond, om acht uur, is er in om en bij de HaagseGroenLinksgemeenteraadsfractie een bijeenkomst.