Friday, January 26, 2007

26 januari 2007

In het algemeen is naar men zegt wel bekend dat Haags GroenLinksgemeenteraadslid Heleen Weening eigenlijk zo lek als een mandje is daar er middels de digitale snelweg van de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie,http://wwwhaagsestadspartij.nl/index.php?action=thema&beleids_ID=5&artikel_ID=185&page=nieuws, te lezen is dat>> Dinsdag 12 september om 20.00 uur<< en De Haagse Stadspartij organiseert een politiek café over de dreigende teloorgang van het historische karakter van de Scheveningse Haven Deze zomer werd door topkok Pierre Wind een oude wond opengereten: hij nomineerde de omgeving van het Kurhaus als lelijkste plek van Nederland. In de finale van de NOVA-serie "De Beuk Erin" kreeg de nieuwbouw aan het Gevers Deynootplein de meeste stemmen en werd daarmee uitgeroepen tot lelijkste plek van Nederland. De nominatie leidde tot vele reacties over hoe het historische karakter van Scheveningen verkwanseld en bedoezeld is. Op dit moment staat de Scheveningse haven zwaar onder druk en dreigen de laatste resten van het nog aanwezige historische erfgoed voorgoed te verdwijnen. Aan de Dr. Lelykade staat nu nog het complex van rederij en visrokerij Den Dulk, een van de laatste rokerijen met een van de laatste authentieke fabrieksschoorstenen van Scheveningen. Dit historische erfgoed dreigt echter het veld te moeten ruimen voor een massief nieuwbouwblok wat qua omvang haar gelijke in de haven niet kent.De Haagse Stadspartij pleit al enige tijd hartstochtelijk voor behoud van het laatste Scheveningse erfgoed in de haven en organiseert nu een discussieavond hierover. Op de bovenste verdieping van de voormalige rokerij, het huidige café Havenzicht, zullen historici de waarde van de plek benadrukken, gaan architecten hun licht werpen op de ontwikkelingsmogelijkheden, mogen buurtbewoners zich druk maken over de toekomst van hun leefomgeving en zullen politici zich mengen in de discussie.<<

Na de bijeenkomst van de afgelopen twaalfde september was Haags GroenLinksgemeenteraadslid Heleen Weening zee tevreden dat zij in de maand september architectonische bouwstenen kreeg aangereikt waaruit een maand later in een overleg met de Haagse VVD en PvdAgemeenteraadsfracties meer vast omlijste plannen aangaande een binnenstedelijke verbouwingslocatie naar voren kon brengen waarover een tijdje geleden in de nieuwe Haagsche Courant was te lezen.

Iets meer dan een week geleden bracht de huidige vice fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenterasadsfractie een beetje naar voren dat het in de Haagse Deezesenzestigafdeling het er een beetje anders en wat saaier aan toe gaat dan voorheen waarbij tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie van de Haagse Deezesenzestigafdeling men veel in bespreking was aangaande hoe het allemaal een beetje in het verkeer , en ook het lokale verkeer van Deezesenzestig/GroenLinks/VVD,gaat.