Friday, April 06, 2007

6 april 2007

Een tijdje geleden brachten de beleidsmedewerkers van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie naar voren dat zij het een beetje als een Haagse VVDgemeenteraadsfractiebeleidsmedewerkersnederlaag te beschouwen dat zij de Haagse VVDgemeenteraadsleden op digitaal gebied niet helemaal op gang krijgen, in tegenstelling tot de Haagse VVDgemeenteraadsfractiebeleidsmedewerkers is men in de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zeer tevreden over de digitale terugkeer van inmiddels Haags PvdAwethouder Kool want deze had in de tijd dat hij ergens digitaal voor was uitgemaakt aangegeven niet meer digitaal actief te willen zijn.

In het algemeen is een beetje bekend dat er voorheen aan de lokale brouwersgracht een goede zaak was met een goede zaak naam waarbij inmiddels men in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie hard bezig is met de voormalige goede zaak om te bouwen in een groene zaak zodat men in om en bij de Haagse
GroenLinksgemeenteraadsfractie een groenezaaklocatie voor algemene goede zaken heeft.

Naar men zegt is men in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie zeer tevreden over de locatieontwikkeling want men had eerder gedacht om een zwartemadonnalocatie te vinden maar dat ging niet door, naar men zegt weet men in het lokale Haagse GroenLinksafdelingsbestuur niet goed of men nog een tijdje doorgaat met digitalesnelwegpublicaties daar er middels de digitale snelweg http:/www.groenlinksnllokaal/denhaag/afdelingsinfo/verslagen2/verslag-bestuur-27-
feb2007te lezen is dat-- Verslag van bestuursvergadering no 17 gehouden op 27 februari 2007

1. Opening en vaststelling agenda.De vergadering werd om goed acht uur geopend. Aan de agenda werd toegevoegd ‘VCP’ onder Aktueel en ‘Evaluatie bestuur’onder punt 9, want door de voorjaarsvakantie vervalt Fractie/bestuur.

2. Verslag van 13 februari 2007.
Vastgesteld.

3. Ingekomen stukken en e-mail.
De stukken waren niet meegekomen.

4. Aktueel.
- huisvesting: er is een aanbod gekomen om een deel van een winkelpand te huren op de Brouwersgracht, een unieke lokatie! Maarten is gaan kijken, heeft dat grondig gedaan en in tekening gezet. We zijn allemaal enthousiast al moet er nog wel het een en ander aan worden gedaan (verwarming, een wandje er bij, schilderwerk). We hopen, dat we er inderdaad binnen niet al te lange tijd in kunnen.
- verslagen bestuur: hoewel het bestuur een zo groot mogelijke openheid nastreeft over alle zaken het bestuur betreffen, is er toch van verschillende kanten bezwaar gemaakt tegen het integraal publiceren van de bestuursverslagen op de web-site, omdat ook niet-leden daar kennis van kunnen nemen en dat werkt niet altijd goed.
Er wordt naar een mogelijkheid gezocht de leden via een persoonlijke code o.i.d. toegang tot de site te verschaffen.
- jaarplanning: goed, het is nu een kwestie van invullen en bijhouden.
- VCP: het verkeerscirculatieplan zorgde voor een echte crisis in het college, die intussen door tussenkomst van een ‘informateur’ weer is bedwongen. De VVD ging eerder akkoord met het plan, maar vond dat er uiteindelijk niet voldoende draagvlak was. Er moet nu binnenskamers wel het e.e.a. gebeuren, maar GL gaat er vooralsnog van uit, dat het op 14 juni a,s. in de raad komt en dat het plan, dat voorziet in een centrumring met drie sectoren, die via die ring kunnen worden bereikt, wordt aangenomen, waarbij de inrichting van de sectoren later met de belanghebbenden wordt besproken.

5. ALV.
Het was een ontspannen vergadering. Het afwezig zijn van het z.g.n. streamen gaf rust. De combinatie van procedurele zaken en discussie doet het goed. De wijzigingen m.b.t. de interne communicatie zijn nu aangenomen. De kascommissie is aangevuld: zitting hebben Monique, Anna Maria en Oscar. Het is de bedoeling op 10 mei weer een ALV te houden.

6. Campagne.
De bedoeling is dat we nog wat uren stoppen in het flyeren. Het plakken is niet echt een succes, want de posters komen af en toe naar beneden. Het is niet duidelijk of dat aan de lijm ligt of aan de posters (het soort papier). In de komende drie jaar, waarin we hopelijk geen campagne hoeven te voeren, verzinnen we iets minder bewerkelijks.

7. Voor op de website.
Daar het bestuur verantwoordelijk is voor de kwaliteit van wat er op de site verschijnt, wordt er nauwkeurig gelet op wat er te lezen valt; liever geen ‘schoolkrantverhalen’, zoals dat door sommigen is genoemd.

8. Ledenaktiviteiten.
- MVO op dinsdag 27 maart van 17.00 tot 19.00 uur, met borrel na, houden we in de Hogeschool Inholland (in het auditorium) een bijeenkomst voor ondernemers en belangstellenden over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
De uitnodigingen worden door Jelena gemaakt. Er was wat discussie over wie er komen en hoe het vorm krijgt, maar de voorbereidingen lopen goed. Bovendien zijn huur, koffie en thee gratis.
- werkgroep’politiek cafe’.Het idee van Koen om een groep te formeren, die zich vooral bezig houdt met het organiseren van politieke cafe’s, vindt weerklank. Cathelijne kijkt in dit verband nog even terug naar het succesvolle ‘Rondje Stadhuis’, dat ze heel leuk heeft gevonden, ook leuk om te organiseren, maar het heeft haar wel een enorme hoop tijd gekost. Het is nu zaak leden voor die werkgroep te vinden.
Maarten hoopt, dat de groep ‘een voortdurend gistende ideeentank’ zal zijn.
We hopen, dat er ook een werkgroep ‘Landelijke Politiek’van de grond komt naast een werkgroep ‘Economie’.
- De belronde moet wel volgehouden worden. Gegevens, die uit de gesprekken komen, zullen door Cathelijne in de database worden ingetikt. Koen voorziet ons van nieuwe adressen.
- evaluatie VCP: de avond daaraan gewijd was succesvol. Bircan en Heleen en ook Bert gaven informatie over het proces, de inhoud en de verhouding tot de andere fracties. De bijeenkomsten en het standpunt van de fractie werken mee aan de zichtbaarheid van GL. De avond werd bezocht door 25 leden.
- pandje: het is zeker de bedoeling, dat wij het pand t.z.t. zullen inhuldigen.

9. Evaluatie bestuur.
Maarten licht een en ander toe. Nu we half jaar bezig zijn, is het nuttig om tegen elkaar te zeggen hoe we de vergaderingen en wat er omheen gebeurt ervaren hebben. Is het wat we verwachtten, zijn er zaken die we willen veranderen of dingen, die we tegen anderen willen zeggen. Daar we niet voltallig zijn en we misschien hierover nog willen nadenken, stelt Maarten voor, dat we e.e.a schriftelijk voorbereiden. Wanda neemt vast een voorschot, omdat zij de volgende keer niet aanwezig kan zijn.

10. Rondvraag.
Geen bijzonderheden, die niet bij de agendapunten zijn vermeld.

11. Sluiting.
De vergadering werd tegen 23.00 uur gesloten. 29.
Afspraken:
Betr. contactpersonen, vergaderschema, wijzigingen in de agenda, hatemail, en het sturen van condoleancekaarten: verslag van 29 aug. 2006.
Betr. contactpersonen (uitbreiding), politiek cafe en frequentie ALV’s: 12 sept. 2006.
Betr. communicatie en publicaties:
De communicatie via de mail moet zorgvuldig gebeuren. Niet iedereen hoeft alles te weten wat zich intern afspeelt.
Met betrekking tot publicaties: Niets publiceren wat de fractie in de wielen kan rijden.
Als er namen worden genoemd eerst de betrokkenen inlichten.
Kopij voor de nieuwsbrief (GroenLicht) wordt bij Addie ingeleverd. Wie zelf kopij stuurt naar Joke laat dat aan Addie weten. Zie verslag van 16 jan. 2007.
Wethouder, fractie en bestuursleden proberen de afspraken en de websites meer op elkaar af te stemmen. (verslag 13 febr. 2007)

Actielijst.
1. Voor het gesprek met Bert wordt weer een afspraak gemaakt. (actie Maarten).
2. Voor de telefonische benadering van nieuwe leden zorgen Koen en Cathelijne voor een database.
3. Eind maart is er weer een politiek cafe, georganiseerd door Arjen (initiatief), Wanda, Monique en Addie.
4. Koen maakt het verslag van de ALV op 22 februari i.v.m. de afwezigheid van de secretaris
5. Koen onderneemt aktie m.b.t een eventuele werkgroep ‘economie’.
6. Djamel meldt zich voor een volgend politiek cafe.
7. Koen bezorgt ons nieuwe adressen voor de belronde.
8. Allen bereiden de evaluatie voor de volgende vergadering (schriftelijk) voor.

Voorraadagenda.
Discussie over deelname en zichtbaarheid van GL-ers aan manifestaties.
Instelling van een GL-award
Lijst van GroenLinkse ondernemers
Inventarisatie leden
Donateurs werven
Herziening Huishoudelijk Reglement--