Tuesday, September 13, 2005

13 september 2005

In de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad volgen veel wandelgangers en digitale wandelaars wandelingen en is binnen de Haagse gemeenteraad aan het ontstaan dat er een bepaalde vorm van vermaak is ontstaan aangaande het gegeven dat bij een televisieprogramma was te zien dat het lid van de Tweede Kamer waarbij de oud bestuurder van de Haagse SP als medewerker werkzaam is al ruim zeven maanden in vergaderingen bij de Tweede Kamer niet meer aanwezig is.

Bij diverse fracties en daarbuiten komt de zich digitaal noemde oud bestuurslid van de Haagse SP en slapend lid van de Haagse Stadspartij soms vaak naar voren en zegt men zijn vaak zijn puntheden iets zijn over dat bijvoorbeeld een Haags gemeenteraadslid van de Haagse SPgemeenteraadsfractie al geruime tijd niet in de Haagse gemeenteraad aanwezig is maar dat deze niet kan en mag aftreden omdat dan de voor opvolging in aanmerking komende persoon binnen de Haagse SPgemeenteraadsfractie niet erg gemogen is.

Andere puntigheden zijn, zo komt naar voren ,ook veel vragen over een SP Tweede Kamer lid wat al een tijd niet aanwezig is.

Door deze aard van puntigheden is het niet vreemd dat er in de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad geroezemoes ontstaat wanneer men verneemt dat het Tweede Kamerlid voor wie hij zelf beleidsmedewerker is al ongeveer zeven maanden niet meer in de Tweede Kamer in commissieachtige ontwikkelingen is geweest.

Gisteren bij een maatschappelijk debat bracht de burgemeester van Den Haag naar voren een zeer grote calvinist te zijn waarbij opmerkelijk begint te worden dat de burgemeester de laatste tijden een gespeelde houding heeft van quasi nonchalant dingen naar voren te brengen waarvan hij dan later de indruk wekt ze toch niet al te openbaar naar voren te brengen.

Zo was er enige tijd geleden het nieuws dat de burgemeester geen voorstander is dat gemeenteraadsleden hun fractie verlaten en als gemeenteraadslid verder gaan want hij is van mening dat raadsleden die een fractie verlaten gewoon de gemeenteraad moeten verlaten en gisteren was er plotseling de opmerking dat hij een grote calvinist is.

Tijdens het maatschappelijke debat gisterenavond in de raadszaal was er ook de afronding van een achter de schermen moment want achter de schermen had gisteren de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie eindelijk de ontwikkelingen rondom de vijftig handtekeningen rond.

Het was gisteren duidelijk te zien dat de Haagse PvdA wethouders Klijnsma en Norder zelf niets met de vijftig handtekeningen, die ze voor hun lijsttrekkerschapkandidatuur nodig hebben, te maken hebben gehad en nog minder dat ze zelf deze vijftig handtekeningen hebben opgehaald.

Gisterenavond waren de handtekeningen lopers het Haagse PvdA gemeenteraadslid Koen Baart en een Haagse PvdAmedewerkster vanuit de Haagse PvdAfractiekamer.

Gelukkig konden ze gisterenavond in het Haagse stadhuis nog wat handtekeningen vinden maar er kwam wel naar voren dat er geluiden zijn die wijzen dat het formeel niet goed is gegaan waardoor eigenlijk de procedure over moet en dat wethouders Klijnsma en Norder ieder zelf de vijftig handtekeningen moeten ophalen.

Daarnaast is er ook nog discussie of het in feite honderd verschillende handtekeningen moeten zijn want er zijn handtekeningen die op beide handtekeningenlijst voor komen.

Het was gisteren bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractievergadering waarneembaar dat ook de waarnemende voorzitter aanwezig was maar zij had geen zin om plaatsvervangende voorzitter te worden genoemd maar ze was van mening dat ze waarnemend voorzitter is en niet plaatsvervangend want dat is volgens haar een heel verschil en heel iets anders.

In haar gevolg was ook een ander vrouwelijk bestuurslid met de naam Kim aanwezig maar haar functie werd niet helemaal duidelijk, naar men zegt heeft zij binnen het bestuur een secretariële functie.

Het was gisteren waarneembaar dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie met de vijftig handtekeningen bezig was met een achter de schermen ontwikkeling waarbij Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart als inzamelaar van handtekeningen aan het rondlopen was.

Binnen de Haagse gemeenteraad staat Koen Baart bekend als iemand die meer poseur is dan wat anders. Het is algemeen bekend dat binnen de Haagse gemeenteraad een eerste pose was de pose aannemen van net iets meer progressief gespeeld te zijn dan zijn fractiegenoten.

Zo was zijn eerste gespeelde alternativiteit de vraag en opmerking toen dat hij eigenlijk niet begreep waarom de Blauwe Aanslag gesloopt moest worden.

Ook bij de reis naar Berlijn deed Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart weer populair gespeeld richting alternatieve kringen.

Koen Baart bracht naar voren dat gedurende het reisje naar Berlijn, waar hij bij was, hij zeer onder de indruk was van een alternatief zwembad in een rivier was en dat alternatievelingen het daar mooi gedaan hadden.

Wat dit soort uitspraken en andere uitspraken van Koen Baart in de Haagse gemeenteraad betreft komt weer eens te voorschijn dat eigenlijk Koen Baart naar alternatieve dingen meer pose is dan inhoud.

Koen Baart is veel beter in net te doen alsof hij alternatieve inhoud heeft dan dat hij werkelijk enige alternatieve inhoud heeft.

Ook zijn wens om nog een termijn voor de Haagse PvdA verder te willen gaan is volgens sommige van zijn fractiegenoten meer gebaseerd om zijn tijd, sinds dat hij vanwege leeftijdsredenen ontslag heeft genomen bij iets griffierachtig bij de Eerste Kamer,tot aan zijn pensioen door te komen.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was men gisteren zeer tevreden aangaande dat het programma aan het rondkomen is en gisterenavond liep menig persoon met het programma waarmee men de verkiezingen ingaat rond.

Vanuit programmazijde van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie werd naar voren gebracht dat ze hebben vernomen dat bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie nog lang niet zo ver zijn als bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

Dit omdat het daar niet goed wil lopen want naar men zegt is men bij de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks niet tevreden over de derde kandidaatlijsttrekker want deze is binnen de Haagse GroenLinks zoveel van alles dat hij eigenlijk niets van een onderdeel is want hij heeft onder andere vier dingen zoals gewoon kandidaat zijn, kandidaat lijsttrekker zijn, ergens voorzitter van zijn en lid van een campagneteam.

Naar men zegt bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie loopt men bij de Haagse GroenLinksfractie hopeloos achter ten opzichte van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

Gisteren bracht Haags VVDfractievoorzitter Sander Dekker naar voren niet onder indruk te zijn van het gegeven dat binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig de opvolger van de oud fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie middels zijn digitale snelweg naar voren heeft gebracht dat Sander Dekker onder druk van de fractievoorzitters van de Haagse gemeenteraadsfracties van de PvdA en CDA ten aanzien van erfpacht vloeibaar is geworden.

Door zijn digitale opmerkingen heeft de opvolger van de oud fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie zich al helemaal ingedekt aangaande de eventuele niet steun van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie aangaande wijzigingen in erfpacht in Den Haag want het was al geruime bekend dat de Haagse gemeenteraadsfracties van de PvdA en CDA geen steun gaan geven aan het
initiatiefvoorstel van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.