Saturday, December 10, 2005

10 december 2005

Bij de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie is men helemaal niet tevreden met de toeristische kustelijke ontwikkelingen van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie want naar men bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie zegt was een pleidooi voor het afschaffen van de toerismebelasting niet een idee van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie maar een idee van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie.

Met de opmerkingen dat thans de hele Deezesenzestiggemeenteraadsfractie aan de kust aan het wonen is en niet de hele PPSgemeenteraadsfractie laat de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie een beetje zien dat ze grote interesse hebben in kustelijke aangelegenheid in relatie tot ontwikkelingen in om en bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie.

Zoals wellicht algemeen bekend is heeft de fractievoorzitter van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie aan de kust een rust aan de kust naamgenoot welk ook een zelfde naam heeft waardoor er aan de kust vaak iets is van welke van de twee is het.

Ook in om en bij de Haagse Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie gaat men een mogelijkheid laten zien om het in kustelijke aangelegenheden iets verwarrender te gaan maken door iemand in een volgorde van Haagse Haagse Stadspartijgemeenteraadsleden bij de eerste tien te gaan plaatsen welk een bekendheid heeft aangaande rust aan de kust en een zelfde naam heeft zoals de naam van de fractievoorzitter van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie heeft.

Zo kan het dan gaan gebeuren dat er in een volgorde zowel bij de Haagse Haagse Stadspartijgemeenteraadsleden als bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie een Cees de Jager gaat zijn waardoor wellicht men in verwarring gaat raken aangaande welke van de twee nu de ene is.

Daardoor kan men binnen de Haagse gemeenteraad zien dat naast de belangstelling aangaande kustlijkheden van de Haagse CDA, VVD, PvdA, Deezesenzestig en ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfracties ook de Haagse Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie met een Cees de Jager een bijzondere kustelijke belangstellingsaspect naar voren heeft gebracht.

In de Haagse CDAgemeenteraadsfractie begint een beetje naar voren te komen dat Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan een beetje het idee heeft dat er een mogelijkheid is dat hoewel zij wel een zesde plaats heeft er een kans gaat bestaan dat zij door achterhoedse bewegingen voorbij gaat worden gelopen.

Zo bestaat er bijvoorbeeld een mogelijkheid dat zij door bijvoorbeeld Haags CDA Tweede Kamerlid Wim van der Camp voorbij kan worden gestreefd maar zij kan ook door anderen dan, bijvoorbeeld, Wim van der Camp voorbij worden gestreefd.

In de Haagse gemeenteraadscommissie aangaande welzijn beginnen opvallend veel fracties last te hebben van een beetje conveniënt geheugenverlies want daar begint men net te doen alsof men niet weet dat er een toezegging was om in december een evaluatie te hebben.

De plotselinge toezegging van een evaluatie in december begon toen er enige maande geleden een agenderingsverzoek was uit de Stationsbuurt.

Bij dit agenderingsverzoek gaven toen de Haagse VVD, PvdA en CDAgemeenteraadsfracties geen medewerking aan het agenderingsverzoek waardoor er een meerderheid was bestaande uit de Haagse VVD, PvdA en CDAgemeenteraadsfracties om niet tot agendering over te gaan.

Er werd toen naar voren gebracht dat de commissie in december een evaluatie ging hebben maar plotseling doen veel fracties alsof ze dat niet meer weten maar gelukkig weet men buiten de Haagse gemeenteraad wel dat er een toezegging was dat er in de maand december een evaluatiebespreking ging zijn.

Volgende week donderdagmiddag, de vijftiende december, bij gemeenteraadsvergadering is er een bespreking aangaande een milieueffectrapportage aangaande de welbekende Trekvliettracé waarbij het niet helemaal duidelijk is of er eigenlijk over gaat worden gesproken omdat men dan gaat kijken of het op woensdag de veertiende december eerder in een commissie is besproken.

Gedurende de gemeenteraadsvergadering gaat er ook bespreking plaatsvinden aangaande een onlangs in de commissie aangenomen initiatiefvoorstel van Haags VVDgemeenteraadslid Ageeth van den Heuvel, van dit voorstel is naar voren gekomen dat het een gezamenlijk voorstel van de Haagse VVDgemeenteraadsleden Thessa Oosterholt en Ageeth van den Heuvel is maar in de commissiebespreking was Ageeth van den Heuvel woordvoerder waardoor het niet helemaal duidelijk is of aanstaande donderdag dan Ageeth van den Heuvel of Thessa Oosterholt woordvoering over het voorstel gaat doen.

Op woensdag de veertiende december is er ook een Haagse gemeenteraadscommissievergadering van de commissie welk gaat over verkeersaangelegenheden waarbij dan bespreking gaat plaatsvinden aangaande een verkeerscirculatieplan centrumgebied Den Haag waarbij dan diverse aspecten aangaande ontwikkelingen van schone lucht gaan worden besproken waarbij eigenlijk veel in bespreking is geraakt omdat verschillende schone lucht comités in de stad aandacht hebben gevraagd voor het ontbreken van schone lucht aan onder anderen verkeerswegen in de binnenstad.

Indirect of wellicht direct hebben ontwikkelingen aangaande schone lucht in de stad een bijdrage gegeven aan de niet digitaalheid van Haagse PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter Henk Kool.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is nog niet bekend of men aanstaande maandagavond tijdens de fractievergadering achter Haags CDAgemeenteraadlid Jeannette Doll gaat staan in relatie tot het gegeven dat zij binnen haar fractie tegen de bouw van de Haagse Zwaan in Bezuidenhout-West is waardoor eigenlijk naar buiten aan het komen is dat toen zij onlangs bij de Haagse Hout stadsdeelcommissievergadering naar voren bracht tegen de bouw van de Haagse Zwaan te zijn zij nog niet met haar fractie over dit onderwerp heeft gespreoken want dan had zij of wellicht niets naar voren gebracht of naar voren gebracht dat de hele Haagse CDAgemeenteraadsfractie geen voorstander is.

Binnen de Haagse gemeenteraad zijn de afgelopen tijd veel dingen naar buiten gekomen aangaande zelf geen zin hebbende gemeenteraadsleden en de zin hebbende gemeenteraadsleden die geen zin hebbende gemeenteraadsleden van hun fractie mogen zijn.

Zo is bijvoorbeeld bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie Herman Wilmer een gemeenteraadslid wat wel zin heeft om gemeenteraadslid te blijven maar dat mag hij niet van om in en bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie want daar kreeg hij geen andere plek.

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsleden was al een hele tijd bekend dat de Haagse PvdAgemeenteraadsleden Chandoe, Ersoy en Schuller voor de volgende keer zelf geen zin hadden maar twee andere Haagse PvdAgemeenteraadsleden hadden wel zin maar mochten niet.

Ook van Haags PvdAwethouder Heijnen is al een hele tijd bekend dat hij zelf heeft aangegeven wat anders te gaan doen.

De afgelopen week heeft ook een beetje in het teken gestaan van dat er veel besprekingen in de wandelgangen waren waarbij men bijvoorbeeld twijfel heeft of bijvoorbeeld Haags CDAgemeenteraadslid Ton Lutter wel of niet op zijn achtste plek wil blijven zitten of dat bijvoorbeeld Herman Wilmer wel binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie wil gaan blijven zitten want wanneer hij iets gaat doen zal men wel binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie gaan vragen om iets anders op een andere plek te gaan doen maar niet meer bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie.