Tuesday, December 06, 2005

6 december 2005

Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is men zeer tevreden dat men blijkbaar een iets van een gesprek heeft gehad met een oud voorzitter van GroenLinks in Den Haag waardoor hij eigenlijk geen of bijna geen reacties meer geeft op een digitale snelweg van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie.

Er was een bepaald moment dat hij, volgens Haagse PvdAgemeenteraadsfractiebeleidsmedewerkers en sters, maar steeds gelijk als bijna eerste met een digitale reactieberichtgeving daar aankwam maar dat is de laatste tijden minder geworden waardoor men bij de fractiekamer van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zeer tevreden is dat middels een gesprek hij minder digitalen reacties richting Haagse PvdAgemeenteraadsfractie aan het sturen is.

Op het Spuiplein is de schaatsbaan bijna klaar.

Aanstaande donderdagavond is er een Haagse gemeenteraadscommissie waarbij agendering van een voortgangsbericht aangaande het Wijnhavenkwartier aanwezig is.

Bij bespreking van het voortgangsbericht waarbij de bewuste milieueffectrapportage een onderdeel is kan een beetje de vraag zijn hoe en of Haags PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller nog verdere melding gaat maken aangaande zijn visie dat de bewuste milieueffectrapportage eigenlijk een milieueffectrapportage moet zijn welk van het station tot en met het Spuiplein gaat.

Wellicht kan het merkbaar beginnen te worden dat in om en bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie de verschillende tempi omhoog beginnen te gaan want onlangs is middels digitale snelwegen naar voren gekomen dat men in om en bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie met bijzondere kustelijke gedachten voor wijken en stadsdelen aan het komen is waarbij dan vanuit de Haagse VVDgemeenteraadsfractie naar voren is gekomen dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie met een bepaalde programmatische inhoud voor andere gebieden gaat komen.

Op zich is het niet vreemd dat men in om en bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie door de overstap van Evert de Niet vanuit de Haagse PolitiekepartijScheveningengemeenteraadsfractie naar de Haagse ChristeUnie/SGPgemeenteraadsfractie, nog meer kustelijk aan het denken is dan dat men eerder al veel deed.

Morgenochtend gaat een commissievergadering niet door waarbij de vergadering dan op dinsdagavond dertien december gaat zijn en morgenmiddag is er een commissievergadering van de Haagse gemeenteraadscommissie Middelen, Stadsbeheer, Sport en Scheveningen.

Vaak komt deze commissie niet vaak in vergadering bijeen maar soms komt het voor dat de commissie in korte tijd twee vergaderingen achter elkaar heeft want pas geleden was de commissie ook in vergadering geweest waarbij toen waarneembaar was dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie een ander standpunt had dan dat ze eerder hadden.

Wellicht is er een mogelijkheid dat de commissievergaderingen weer digitaal te volgen zijn want soms is het niet mogelijk maar naar men zegt zijn de commissievergaderingen van de Haagse gemeenteraad weer digitaal te volgen.