Thursday, December 08, 2005

8 december 2005

Bij bespreking in een commissievergadering van de Haagse gemeenteraad aangaande het Wijnhavenkwartier kwam niet veel meer naar voren dan dat er al was waarbij in de zevende voortgangsrapportage niet veel bijzonders te lezen was want Haags PvdA wethouder Norder maakte veel verwijzingen naar de zesde voortgangsrapportage.

Wat wel veel naar voren kwam bij bespreking van de zevende voortgangsrapportage was het gegeven dat binnen enkele tijd er een achtste voortgangsrapportage gaat komen.

De Haagse VVDgemeenteraadsfractie had Anne Mulder weer opnieuw ingezet bij de bespreking en hij was er opnieuw omdat hij weer binnen en namens zijn fractie mag spreken over de plannen het Wijnhavenkwartier want dat mocht hij voor een tijdje niet vanwege zijn werk en toen was zijn vervanger Haags VVDgemeenteraadslid Alle Doorhout.

Bij de bespreking was er een beetje een merkwaardige positie voor Anne Mulder want eerder was er vanuit de VVDfractie iets naar voren gebracht waarvan men dacht dat het een toenmalig standpunt was maar het standpunt was vandaag plotseling gewoon een toenmalige mening en geen standpunt meer.

Vandaag was men bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zeer nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie want daar begint steeds meer naar voren te komen dat de fractievoorzitter van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie aanstaande dinsdag de dertiende december wel de nummer twee moet worden want anders is er een grote kans dat hij het voorbeeld gaat volgen van zijn fractiegenoot want deze had al eerder laten weten dat bij het gaan zoals het aan het gaan is er geen zin meer in te hebben en dat het van hem zo niet hoeft.

Zoals te verwachten was heeft Haags VVDwethouder van Woensel naar voren gebracht dat het schaatsen op het Spuiplein gewoon gratis is ook op zaterdag en zondag.

Wim Pijl bracht naar voren dat het Hetty Voogel als oud fractievertegenwoordigster niet van haar tweede plek had afgezien vanwege alles wat er een beetje op landelijk niveau aan de hand is. Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie bracht men naar voren dat er juist wel een verband is tussen landelijke ontwikkelingen en het feit dat Hetty Voogel niet op de tweede volgordeplek bij de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie.

Morgenmiddag tegen zessen is er in het Eschermuseum de opening van een tentoonstelling. Op de donderdag op het Plein is er de wekelijkse boekenmarkt welk in andere maanden vlakbij het Eschermuseum is.