Friday, December 09, 2005

9 december 2005

In om en bij de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie is naar buiten gebracht dat in volgorde van Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsleden men een lijstduwer heeft gevonden passend in de traditie van voor de derde keer niet van lijsttrekker wisselen maar drie keer een andere lijstduwer te hebben.

Deze keer, in de derde keer, is Erik de Boer de lijstduwer geworden want dan heeft men het vermoeden dat men bij de naam van Erik de Boer tussen haakjes dan de naam Pasgeld kan toevoegen.

Helaas voor de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie zal dit niet mogelijk blijken want net zoals Haags PvdAwethouder Norder in Rijswijk heeft gewoond zo woont Erik de Boer in Rijswijk waardoor dan tussen haakjes het woord Rijswijk moet worden ingevuld waardoor het effect van aantrekkende pasgeldnaam niet door kan gaan maar dat dan de vermelding gaat worden Erik de Boer (Rijswijk) en of iemand dan eigenlijk weet dat het eigenlijk Pasgeld is dan de vraag kan zijn.

De afgelopen tijden begint steeds meer naar voren te komen dat verschillende fracties in de Haagse gemeenteraad een kustgebied een aantrekkelijk kustgebied vinden waarin men van alles kan vinden.

Zo bracht onlangs de nieuwe Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractievoorzitter middels haar digitale snelweg naar voren dat alle drie de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsleden aan de kust wonen en daardoor kustbewoners zijn geworden en dat zij wel aan de kust wonen maar, zo brengt zij middels haar digitale snelweg naar voren, de Haagse gemeenteraadsleden van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie wonen niet aan de kust maar de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsleden wel en daardoor zijn zij wellicht kustelijker dan de Haagse PPSgemeenteraadsfractieleden.

De Haagse CDAgemeenteraadsfractie heeft voor een kustelijk gebied speciaal een speciale bijlage geschreven en van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is het algemeen bekend dat Thessa Oosterholt vroeger voor in om en bij de PPSgemeenteraadsfractie een bijzonder kustelijke rol speelde maar dat ze later die rol maar voor de Haagse VVDgemeenteraadsfractie is gaan spelen vandaar dat zij ook binnen haar fractie recentlijk een kustelijke pirouette mocht maken aangaande een stallingslocatie.

Ook de overstap naar, en de belangstelling voor, van de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie voor kustelijke ontwikkelingen waarbij ook mogelijk afsnoep ontwikkelingen een rol spelen is algemeen bekend.

Bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is veel bericht naar buiten aan het komen dat zij voor alle stadsdelen in Den Haag speciaal een speciale bijlage hebben gemaakt en dat men toch nog wel overzicht heeft van hoeveel Haagse CDAfgemeenteraadsfractievisies er in omloop geraken.

In de Haagse gemeenteraadscommissie aangaande verkeer gaat er binnenkort bespreking plaatsvinden aangaande de plannen van het Haags college van B&W welk gaan over de herinrichting van de Veerkaden waarbij de herinrichtingsbesprekingen eigenlijk tot stand zijn gekomen naar aanleiding van discussies over schone lucht aan de Veerkaden.

Volgende week dinsdag gaan stadsdeelcommissieleden van de Haagse gemeenteraad naar de hoofdstad om daar stadsdeelontwikkelingen te bekijken.

Afgelopen woensdagmiddag was er in een Haagse gemeenteraadscommissie bespreking aangaande een onderwerp welk ook ligt in de lijn van het Haags Milieucentrum waarbij men bij het Haags Milieucentrum denkt en de gedachte heeft dat Haags PvdAgemeenteraadslid Johan Chandoe tegen een voorstel van Haags CDAwethouder Stolte gaat stemmen maar aan ieder die het wil weten heeft Johan Chandoe laten weten het met Haags CDAwethouder Stolte eens te zijn en voor zijn voorstel te stemmen waardoor het dan voor het Haags Milieucentrum afwachten is hoe de fractievergadering van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie gaat verlopen.

Volgende week zijn er in de Haagse gemeenteraad op dinsdagavond, woensdagochtend en woensdagavond commissievergaderingen en op donderdagmiddag is er een gemeenteraadsvergadering welk dan niet in de avond een aanvang neemt maar in de middag om vier uur.

In het atrium van het Haagse stadhuis is nog steeds de veel bekeken expositie over miniaturen te zien waarbij het opvallend is dat heel veel mensen naar de expositie kijken waardoor het misschien niet vreemd hoeft te gaan zijn dat er de mogelijkheid is dat de expositie van miniaturen een mogelijk zeer goed bekeken expositie kan gaan worden.

Op de tweede etage van de openbare bibliotheek in de binnenstad is er vanmiddag een opening van een fotoexpositie geweest waarbij Haags VVDwethouder van Woensel de opening de expositie heeft verricht. Op het Spuiplein gaat morgenochtend, tegen tienen, de schaatsbaan open.