Tuesday, November 29, 2005

29 november 2005

Gisterenavond was merkbaar dat bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie men een oud en nieuw fractievergadering had waarbij er dan eerst een oude fractievergadering was en iets later een nieuwe fractievergadering.

Of de onderwerpen ook oud en nieuw waren is niet helemaal duidelijk geworden maar wel was merkbaar dat de eerste fractievergadering met de huidige Haagse PvdAgemeenteraadsfractie was en de tweede fractievergadering een soort debutantenvergadering van PvdAgemeenteraadsfractie waarbij een als wellicht opvallende aanwezigheid de aanwezigheid van Bart Tromp te noemen was omdat Bart Tromp zeer tot zeer zeer bekend is.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie was eigenlijk een beetje net zoals bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie maar dan met het verschil dat men geen oud en nieuw fractievergadering deed maar een vergadering waarbij oud en nieuw allebei aanwezig waren.

Bij die vergadering was ook aanwezig, onder anderen, Bart de Liefde welk een stijgende lijn van zeventien naar twaalf had.

Bart de Liefde bracht naar voren zeer digitaal te zijn waarbij hij met weinig woorden liet zien een hele steun voor Haags VVDgemeenteraadslid en fractieteckel Anne Mulder te kunnen gaan zijn.

Ook bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie was waarneembaar dat de fractievergaderingen een oud en nieuw uitbreiding hebben gekregen.

Binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie bracht men naar voren dat men pas na morgen van plan is om Haagse CDAgemeenteraadsfractievergaderingen in een oud en nieuw vorm te gaan houden omdat men na morgenavond een volgorde achter Haags CDAlijsttrekker Michel Santbergen kent.

Aangaande de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie is vandaag en gisteren een beetje naar buiten gekomen in principe een lid van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie eigenlijk al een tweede plek op zak heeft en dat zijn collega naar voren gaat brengen niet meer mee te willen gaan doen want als het in de deconfiture allemaal zo moet heeft hij er geen zin in.

In om en bij de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie gaat het de laatste weken veel om geluiden aangaande een lijstduwer waardoor men wellicht meer aan lijstduwerschap dan aan lijsttrekkerschap aan het denken is. In om en bij de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie is nog niet bij iedereen bekend wie de lijstduwer gaat wezen maar dat kunnen er wellicht wel een stuk of honderd zijn want in gedachten kunnen velen in aanmerking komen voor een lijstduwerschap bij de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie zoals bijvoorbeeld Bart Chabot, Johan Chandoe, Hans Paars, Julius Pasgeld of de welbekende ontwerper Gert Dumbar.

Van de mogelijke honderd die het wellicht kunnen wezen is eigenlijk Johan Chandoe wel een hele spannende lijstduwer voor de Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie want enige tijd geleden, wie weet ongeveer een halfjaar geleden, kwam uit Haagse PvdAgemeenteraadsfractiekringen naar voren dat er een verhaal was dat Johan Chandoe in aanmelding was als mogelijke lijstduwer bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie.

Hans Pars is zeer bekend als oud presentator bij Radio West waar hij een presentator van het toenmalige radioprogramma het gesprek van de dag was.

Ook Gert Dumbar kan mogelijk als een heel spannende keuze worden gezien want Gert Dumbar was ooit van plan om met een Haagse Stadspartijgemeenteraadsfractie te komen maar daar heeft hij toen omstreeks negentienhonderdzesennegentig vanaf gezien.

Hans Pars is zeer bekend als oud presentator bij Radio West waar hij een presentator van het toenmalige radioprogramma het gesprek van de dag was. Vanmiddag was er aan de Lutherse Burgwal een mede door Hans Pars georganiseerde lezing.

Morgenochtend is er in de Haagse gemeenteraadscommissie stedelijke ontwikkeling, wonen en binnenstad naast bespreking aangaande de herinrichting van de Prinsegracht ook bespreking over het herinrichting in de binnenstad waarbij de bespreking breder is dan de bespreking over de Prinsegracht omdat er dan ook veel bespreking over herinrichtingen buiten de Prinsegracht gaat zijn.

In de avond is er vanaf halfacht een commissievergadering van een andere commissie, wellicht middels de digitale snelweg te volgen waarbij, dan er ook een bespreking gaat plaatsvinden over een bezoek van de commissie waarbij men drie dagen in een ander stad heeft gezeten. Te verwachten is dat de fracties die bij het driedaagse bezoek aan de stad over de grens zijn geweest hun ervaringen naar voren zullen brengen.