Monday, November 28, 2005

28 november 2005

Het hoeft niet vreemd te zijn dat morgen wellicht in de nieuwe Haagsche Courant en wellicht middels RTVWest te vernemen gaat zijn dat bij de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraadsfractie een, in zijn eerste termijn, gemeenteraadslid naar voren heeft gebracht niet in te zijn voor een volgende keer gezien hoe het daar allemaal aan het verlopen.

Hoe het dan gaat verlopen met het andere in zijn tweede termijn aanwezige gemeenteraadslid van de Haagse is nog niet helemaal duidelijk maar er bestaat een hele grote mogelijkheid dat men dan in overleg gaat.

Met het gegeven dat morgen wellicht in de nieuwe Haagsche Courant iets over de Haagse PPSgemeenteraadsfractie te lezen valt is dan naar buiten gekomen dat de overstap van Evert de Niet als oud fractievoorzitter van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie naar de Haagse ChristenUnie/SGPgemeemeteraadsfractie gevolgen heeft gehad voor ontwikkelingen in om en bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie.

Bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie gaat aanstaande woensdag naar buiten worden gebracht dat de opvolger van de Haagse oud Deezesenzestiggemeenteraadsfractievoorzitter een tweede plek heeft gehaald.

Voor de behaler van de tweede plaats is het een hele geruststelling geworden want hij was de afgelopen weken behoorlijk nerveus of hij wel of niet de plaatsnemende tweede of lager ging worden en was het bij zijn optredens in de Haagse gemeenteraad en commissievergaderingen duidelijk waarneembaar dat hij een beetje last van zijn zenuwachtigheid had.

De fractievergadering van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is aan het verlopen waarbij de aanwezigheid van Haags PvdAwethouder Marnix Norder een opvallendheid is wellicht vanwege ontwikkelingen rond het Wijnhavenkwartier en de door het college beoogde sloop van het markante gebouw binnen de Wijnhavenkwartier.

Over zijn verhuizing van afgelopen vrijdag naar Den Haag bracht wethouder Marnix Norder naar voren het druk te hebben gehad met de verhuizing en het een drukke verhuizing te hebben gevonden.

Aangaande de Haagse stadsdeelcommissies heeft in recentelijk verleden onder anderen Niek Roozenburg als toenmalig Haags GroenLinksgemeenteraadslid naar voren gebracht dat het allemaal bij stadsdeelcommissievergaderingen niet kloppend was en dat het niet goed was.

Vandaag is een evaluatie ontvangen aangaande de Haagse stadsdeelcommissies waarbij in de evaluatie niets naar voren komt aangaande de opmerkingen van onder anderen oud Haags GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg.

Aanstaande woensdagochtend gaat er bij de Haagse gemeenteraadscommissie Stedelijke ontwikkeling, Wonen en Binnenstad (SWB) bespreking plaatsvinden over de herinrichting van de Prinsegracht.

Eigenlijk had de burgemeester net een opening van een expositie in het atrium van het Haagse stadhuis moeten doen maar dat hij heeft hij op de ene of de andere manier niet kunnen doen waardoor de opening van de expositie door Haags VVDwethouder Bruno Bruins is gedaan waarbij de tentoonstelling een tentoonstelling tot zestien december aanstaande is.