Monday, January 16, 2006

16 januari 2006

Morgenavond om acht uur is er een discussieavond. Bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is men al een tijdje bezig met op een digitale manier de discussieavond onder de aandacht te brengen.

Bij de discussieavond gaan in het discussiepanel enkele Haagse gemeenteraadsleden zitting hebben waarbij er sprake is van de aan het college gerelateerde fracties van de VVD, PvdA en CDA en de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie als een niet gerelateerde collegefractie.

Gedurende de avond zijn de al een tijdje nieuwe fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie en Marieke Bolle en Ton Lutter namens de Haagse gemeenteraadsfracties van VVD en CDA enkele van de deelnemers in het discussiepanel.

Enkele dagen geleden was waar te nemen dat bij de digitale snelweg van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een oud voorzitter van om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie weer eens bij de digitale snelweg van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie langs was geweest om melding te maken dat het debat van morgenavond over jong zijn in Den Haag slaapverwekkend te noemen is.

Op zich is dat wel merkwaardig want morgenavond heeft in het panel ook zitting Haags VVDgemeenteraadslid Ageeth van den Heuvel en op zich is het wel redelijk voorspelbaar dat zij het dan gaat hebben over hoe de Haagse VVDgemeenteraadsfractie aankijkt tegen het naar buiten gekomen claimvoorstel, aangaande VVDwethouderlijk jeugdbeleid, dat Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker recentelijk naar voren heeft gebracht.

Hoogstwaarschijnlijk zal Haags VVDgemeenteraadslid Ageeth van den Heuvel ruim van de gelegenheid gebruik gaan maken om bij een debat over jong zijn in Den Haag de claim van de Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker verder toe te lichten.

Het is wellicht erg mogelijk dat het niet voor niets is dat men binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie een keuze heeft gemaakt om Haags VVDgemeenteraadslid Ageeth van den Heuvel naar het debat te sturen omdat zij binnen haar fractie veel zicht heeft over jong zijn in Den Haag althans ten opzichte van haar fractiegenoten want die geraken in relatie tot het onderwerp jong zijn in Den Haag niet zo snel in woordvoerderschap waardoor ze binnen haar fractie naast haar, door deskundigheid verkregen, fractieportefeuille van onderwijs er een heel belangrijk jeugdbeleidsonderwerp bij heeft gekregen.

Morgenmiddag om vijf uur in het atrium is er een milieucafébijeenkomst van het Haags Milieucentrum waarbij in de discussie dan onder anderen Haags CDAwethouder Smits gaat spreken over het milieubeleidsplan en ook hoogstwaarschijnlijk kan het zijn dat het dan ook gaat over invloeden van een pas besproken verkeerscirculatieplan.