Sunday, March 06, 2005

6 maart 2005

De komende week wordt iets meer duidelijk aangaande het thema gekozen burgemeester.
Logisch genoeg is dit een onderwerp waarover buiten de gemeenteraad meer door raadsleden is gesproken dan binnen de gemeenteraad want er is nog geen richtlijn.

Op zich is het wel spijtig dat er in raadsverband nog niet over is gesproken want dan had naar buiten kunnen komen dat de Haagse VVD fractie er niets in ziet, het CDA de kat uit de boom kijkt en er nog niet over uit is en de PvdA geen voor
stander is.

Vorige week is er een afschrift binnen gekomen van een aan het College van B&W gerichte brief van de gezamenlijke buurtbeheerdedrijven. Omdat het een aan het college gerichte brief is hoeft het college deze brief niet bij de gemeenteraad onder de aandacht te brengen.

In deze brief wordt naar voren gebracht dat wethouder Stolte tijdens de afgelopen gemeente raadsvergadering niet goed heeft geïnformeerd en met onjuiste informatie kwam. Op zich is het wel logisch dat hij geen juiste informatie had omdat hij niet de eerste portefeuillehouder is van het onderwerp buurtbeheerbedrijven.

De vraag voor de komende week is hoe gaat de VVDfractie hier tegen aankijken want het was de VVD raadslid Wilmer die de vorige raadsvergadering de vragen stelde waarmee wethouder Stolte het schip inging.

Het minst leuk deze week was de berichtgeving dat het college van het zeer bekende oude Schackgebouw, in de Haagse binnenstad, dure appartementen gaat maken. Op zich zat deze bestemming er al jaren aan te komen maar het was toch mooi geweest als de locatie een binnenstedelijke opvangvoorziening voor het onder meer het Leger des Heils had kunnen zijn.