Wednesday, September 14, 2005

14 september 2005

Bij de digitale afdeling van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie zijn ze Haags PvdAfractievoorzitter Henk Kool een beetje weer digitaal aan het maken want zoals bekend had Henk Kool aangegeven niet meer digitaal te gaan en plots plaatst men een digitale oproep waarbij mensen op een digitale manier bij Henk Kool moeten reageren. Naar men zegt is Henk Kool helemaal niet tevreden met dat soort dingen zijn kant uit.

De laatste tijden begint op te vallen dat Henk Kool een zeer slecht humeur heeft waarbij, naar men zegt, het komt omdat hij van mening is dat hij wellicht een verkeerde keuze heeft gemaakt door geen kandidaatlijsttrekker te zijn want nu denkt hij dat hij in een concurrentiestrijd binnen zijn fractie is terechtgekomen waarbij altijd de kans bestaat dat men anderen binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA hoger aan het inschatten is dan Henk Kool zelf.

Gisterenavond was er in de fractiekamer van de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig een campagneactiviteitenvergadering waarbij ook aanwezig was de vrouw van Haags VVDwethouder Pieter van Woensel in haar rol als voorzitter van de Haagse afdeling van Deezesenzestig.

Afgelopen zaterdag zat haar echtgenoot VVDwethouder Pieter van Woensel nog in de kamer daarnaast zijnde de fractiekamer van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie om een gesprek te hebben met Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker.

Vandaag bracht Haags PvdAgemeenteraadslid Koen Baart naar voren dat vanmiddag in de buurt bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie een afrondend gesprek aangaande de volgorde van kandidaten gaat plaatsvinden.

Bij de commissievergadering van vanochtend was de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen slachtoffer van de nieuwe spreektijdregeling.

Door het vertrek van de vroegere fractievoorzitter Evert de Niet vanuit de Haagse gemeenteraadsfractie van de Politieke Partij Scheveningen(PPS) naar de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP heeft de Haagse gemeenteraadsfractie van de PPS minder spreektijd dan voorheen en was vanochtend de commissiewoordvoerder van de Haagse gemeenteraadsfractie van de PPS op een gegeven moment door zijn spreektijd heen en mocht hij niet verder over andere onderwerpen van de agenda spreken en was Haags VVDgementeraadslid Boudewijn Boelens als commissievoorzitter er snel bij om melding te maken van het voorbij zijn van spreektijd.

Binnen de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP is fractievoorzitter Wim Pijl niet erg tevreden dat Evert de Niet bijna gelijk na zijn overstap, vanuit de Haagse gemeenteraadsfractie van de PPS naar de ChristenUnie/SGP, al op vakantie is gegaan waardoor Wim Pijl toch nog een tijdje in z’n eentje in zijn fractie zit en ook nog zijn fractievertegenwoordiger niet meer kan laten fractievertegenwoordigen want door de toetreding van Evert de Niet moest Hetty Voogel als fractievertegenwoordiger van de ChristenUnie/SGP aftreden en had Evert de Niet aangegeven eerst op vakantie te gaan had Hetty Voogel gedurende zijn vakantie nog even fractievertegenwoordiger kunnen zijn.

Vanmiddag bij de Haagse gemeenteraadscommissie Verkeer, Economie en Monumenten kwam naar voren dat binnenkort toch gaat worden gesproken over een bezoekerspas in Den Haag voor toeristen zodat zij met een bezoekerspas meerdere dingen kunnen bezoeken en zien.

Gisteren was er in het Atrium van het Haagse stadhuis een binnenstadsevenement waarbij veel mensen aanwezig waren waarbij het opvallend was dat de opvolger van hoofdredacteur Peter ter Horst, toen werkzaam de oude Haagsche Courant, zeer veel aanloop had van veel mensen aan wie hij dan hoogstwaarschijnlijk uitleg moest geven aangaande de nieuwe Haagsche Courant omdat er veel gesprek is over de nieuwe Haagsche Courant.

Vanavond, tegen achten, vlakbij het gemeentemuseum gaat een avond aanvangen waarbij naar buiten gaat komen wie na de oud fractievoorzitter, die in tweeduizendvier de lijstrekker was, de nieuwe lijsttrekker gaat worden.

Naar men zegt is er de verwachting dat de huidige fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie de nieuwe lijstrekker gaat worden.

Eergisteren was het maandag, gisteren was het dinsdag en vandaag is het woesndag en is de opvallendheid aan het ontstaan dat sinds maandag oud Haags CDA gemeenteraadslid en aanstaand lijsttrekker Michel Santbergen in het Haagse Stadhuis in de buurt van de CDAfractiekamer aan het rondlopen is waardoor te bemerken valt dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie in diep gesprek met hem is want ook is hij de afgelopen dagen in gesprek geweest zoals ook vandaag met Adri Hartman als de huidige fractievoorzitter van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.