Sunday, December 11, 2005

11 december 2005

Aanstaande woensdag is er in de Haagse gemeenteraad een gemeenteraadscommissievergadering waarbij Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk de rol van commissievoorzitter heeft.

Gedurende de vorige commissievergadering deed ook zij alsof zij niet wist dat er een toezegging van evaluatie was gedaan.

Onlangs heeft de commissievoorzitter middels haar digitale snelweg naar voren gebracht dat de toegezegde evaluatie is uitgesteld.

Binnen de Haagse gemeenteraad gaat het er vaak om of iets wel of niet gezegd is waarbij woordkeus zeer vaak heel overwogen is.

Zo was bijvoorbeeld bij besluitvorming aangaande een museum voor automobielen waarneembaar dat Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman een aanbeveling naar voren bracht dat het beter allemaal wat anders kon gebouwd gaan worden dan het er oorspronkelijk uitzag.

Zijn woordkeus was, wellicht mede omdat er Haagse CDAwethouders in het college van B&W zitting hebben, toen heel afgewogen.

Met haar afgewogen digitale woordkeus waarin Haags CDAgemeenteraadslid en commissievoorzitter Wil Vonk naar voren brengt en schrijft over dat volgens haar het een maand is uitgesteld geeft zij aan dat zij zich er van bewust is dat er in het verleden een toezegging is gedaan want als iets is uitgesteld dan is dat een woordkeus van aangeven dat iets op een bepaald moment had moeten hebben plaatsgevonden maar dat het moment er niet was en dat er een uitstel heeft plaatsgevonden.

Met haar digitale woordkeus in relatie tot een opmerking dat aangaande dat zover zij weet niet is uitgesteld wil zij wellicht een indruk wekken dat zij ook niets alles weet terwijl zij juist als commissievoorzitter wellicht de dingen juist misschien wel weet.

Het is te verwachten dat bij de volgende commissievergadering vragen zullen worden gesteld aangaande agendering van de evaluatie waarvan de commissievoorzitter naar voren brengt dat het een maand is uitgesteld naar de volgende maand januari.

Zoals algemeen bekend zijn binnen de Haagse gemeenteraad alle, althans op een enkele na, commissievoorzitters Haagse VVD, PvdA en CDAgemeenteraadsleden.

Daar waar een commissie een Haagse PolitiekePartijScheveningencommissievoorzitter heeft komt omdat in de titulatuur van de commissie een kustelijke aangelegenheid is verwekt en dat past dan wel goed in het vormen van gebaren.

Onlangs bracht de fractievoorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie naar voren dat zijn fractie er zeer goed in geslaagd was om binnen de Haagse gemeenteraad goede belangrijke symbolen te hebben binnen gehaald want de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie had maar liefst binnengehaald dat ze naast een plek in het presidium ook plekken hadden binnengehaald in het stadsgewestoverleg Haaglanden en in de rekenkamercommissie en ook een stadsdeelcommissievoorzitter naar voren hadden gebracht waarbij zijn opmerkingen eigenlijk gelijk geven aan de opmerkingen welk Haags oud GroenLinksgemeenteraadslid Niek Roozenburg naar voren had gebracht waarbij hij toen melding maakte dat de Haagse GroenLinksgemeneteraadsfractie het gezeur van de burger al te kennen.

Bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie begint waarneembaar te zijn dat ook daar, net zoals bij onder anderen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie, de verschillende tempi omhoog aan gaan zijn want net was waarneembaar dat Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker een delegatie in ontvangst nam en de delegatie naar de Haagse VVDgemeenteraadsfractiekamer bracht om hoogstwaarschijnlijk daar middels een zondagmiddagoverleg Haagse VVDgemeenteraadsledenontwikkelingen te bespreken waarbij aan de delegatie te zien is dat het niet een zondagmiddagfractievergadering is want anders was de delegatie wel de Haagse VVDgemeenteraadsfractie geweest.

Volgende week zijn er enkele Haagse gemeenteraadscommissievergaderingen en op donderdagmiddag om vier uur begint een gemeenteraadsvergadering waarbij er een opvallendheid is dat de vergadering dan niet in de avond is maar al gedurende de middag een aanvang neemt, een andere opvallendheid is dat er ook op de dinsdagavond een commissievergadering is waarbij dat niet vaak voorkomt maar de commissievergadering van e vorige keer was uitgesteld en omdat er dan op de woensdagavond een commissievergadering is heeft men een andere commissievergadering op de dinsdagavond een plaats gegeven.

Bij de aanstaande commissievergadering van woensdagmiddag is er een bespreking aangaande een verkeerscirculatieplan waarbij de binnenstad een onderdeel van het aangeboden verkeerscirculatieplan is, bij dit onderwerp gaat er sprake zijn van een gecombineerde gemeenteraadscommissievergadering van de commissie Verkeer, Economie en Monumenten (VEM) en de commissie Welzijn, Duurzaamheid en Leidschenveen-Ypenburg (WDLY) waarbij dan vanuit de commissie VEM verkeersaspecten gaan worden besproken en vanuit de commissie WDLY dan schone lucht en duurzaamheidsaspecten in bespreking worden gebracht.

Of de vergaderingen middels de digitale snelweg te volgen zijn is niet helemaal bekend want een vorige keer was er iets waardoor er geen mogelijkheid was om middels een digitale mogelijkheid de commissievergaderingen te volgen.