Friday, December 30, 2005

30 december 2005

Vorige week is binnen de Haagse gemeenteraad berichtgeving ontvangen aangaande hoe het college voor het moment aankijkt tegen vormen van gratis openbaar tram en bus vervoer waarbij het algemeen bekend is dat het college langdurig naar voren heeft gebracht er niets aan te vinden.

In de berichtgeving viel te vernemen dat het college gaat kijken naar deelaspecten van gratis openbaar vervoer zoals voor ouderen of in combinatie bij bezoek aan bijvoorbeeld theater of museum.

Uiteraard komt het college ook met de berichtgeving dat gratis openbaar vervoer met tram en bus niet echt gratis openbaar vervoer met tram en bus is maar dat dan er sprake is van het op een andere manier laten gaan dan het aan het gaan is.

Veel van de berichtgeving van het college gaat verder met dingen die al een beetje aan de gang zijn zoals bijvoorbeeld een combinatiekaartje waarbij men naar een evenement kan waarbij dan soms het bus of tramkaartje een onderdeel bij het evenementenkaartje is.

Gisteren kwam bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie naar voren dat zij eigenlijk niet van plan zijn om in te gaan stemmen met de plannen welk de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie aangaande het op korte termijn opheffen van toeristenbelasting want zij zijn van plan om niet in te gaan op het moment van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie.

De fractievoorzitter van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie bracht naar voren niet goed te weten wat hij eigenlijk voor het moment niet goed weet of hij het met wel of niet met het voorstel en het moment van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie eens is want hij is nog steeds van mening dat eigenlijk de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie een idee van de Haagse PPSgemeenteraadsfractie heeft overgenomen.

Bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie kwam vorige week een beetje naar voren dat men daar de gedachte heeft dat binnenkort de fractievoorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie wellicht weer digitale berichtgevingen aangaande zijn diverse aanstaande circulaties daar hij in voorgaande jaren dit ook heeft gedaan waarbij dan de permanente eigenlijk was dat hij dan ook Haags
VVDgemeenteraadslid Ruud Reijn en echtgenote tegenkwam en hen te pas en te onpas beschreef als zijnde dat hij ook de reintjes was tegengekomen.

In digitaal opzicht heeft Haags CDAgemeenteraadslid Adri Kaland een andere mogelijkheid gekozen door zijn recentelijke digitale berichtgeving van een tijdje geleden maar te vervangen door een introducerende berichtgeving waarbij dan ook wellicht een mogelijkheid aanwezig gaat zijn dat Haags CDAgemeenteraadslid Ton Lutter het voorbeeld van zijn fractiegenoot Adri Kaland gaat volgen en zijn recentelijke digitale berichtgeving van bijna twee maanden geleden dan gaat vervangen voor een introducerende berichtgeving.

Iets langer geleden dan zojuist viel te vernemen dat voor het moment er vanwege sneeuw geen bussen en trams kunnen rijden, eergisteren viel er bericht te ontvangen dat het college een voorbereidingsbesluit aangaande randstadrail heeft gemaakt waarbij het voorbereidingsbesluit veelal gaat over aspecten van randstadrail in relatie tot de buurt van stadsdeel Escamp.

Enkele weken geleden was er in een Haagse gemeenteraadscommissie bespreking van een voortgangsrapportage aangaande randstadrail waarbij het toen eigenlijk meer ging over hoe het met randstarail aan het gaan is in de buurt van Centraal Station en stadsdeel Haagse Hout.