Sunday, November 27, 2005

27 november 2005

Het is natuurlijk reuze fideel van Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker om Haags VVDgemeenteraadslid Ageeth van den Heuvel aan te houden als assistente.

Dat zij onlangs binnen de Haagse VVDgemeenteraadsfractie een initiatiefvoorstel mocht maken en aan de Haagse gemeenteraad aanbieden is vooral een politieke keuze.

Voor Ageeth van den Heuvel is elders in de organisatie van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie nog geen plek.

Voor het initiatiefvoorstel was Haags VVDgemeenteraadslid Thessa Oosterholt gemakkelijk herplaatsbaar.

Maar wat moet Haags VVDgemeenteraadsfractievoorzitter Sander Dekker met Ageeth van den Heuvel?Zij is een ideale assistente dat wel.

De ex- stadsdeelgemeenteraadslid is een vrouw van gemeenteraadswereld , kent verschillende vormen van gemeenteraadsoverleggen en is loyaal ten opzichte van Sander Dekker.

Tegenover Sander Dekker speelt zij de rol van ervaren mentor en praatpaal waarbij zij in haar rol aan het proberen is om van Sander Dekker een succesvol fractievoorzitter te maken.

Afgelopen week roemde Haags VVDgemeenteraadslid Jerimi van Laar zijn fractievoorzitter Sander Dekker dat hij als onervaren fractievoorzitter geroutineerde mensen naast zich had gekozen.

Binnen de Haagse gemeenteraad is de laatste tijden veel aan het opvallen dat er bij Sander Dekker in zijn fractievoorzitterschap ten opzichte van anderen in zijn fractie geen ervaring, communicatieve kwaliteiten en tactisch vernuft heeft waardoor zijn keuze om Ageeth van den Heuvel als assistente te houden volgens velen vrij logisch is.

Binnen de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie heeft Wim Pijl als fractievoorzitter van de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie afgelopen week mee kunnen maken dat hij zijn eigen mededelingen een andere wending moest geven mede vanwege het gegeven dat hij het eigenlijk minder prettig aan het vinden is dat Evert de Niet vanuit de Haagse PolitiekePartijScheveningengemeenteraaddsfractie een overstap naar zijn fractie heeft gemaakt.

Het was de bedoeling dat met de toetreding van Evert de Niet binnen de Haagse ChristenUnie/SGPgemeenteraadsfractie in stemgedrag de beide fractieleden een zelfde stem gingen stemmen maar door alle toestanden die deze afgelopen week bij de Haagse PPSgemeenteraadsfractie naar buiten zijn gekomen heeft Wim Pijl grote moeite met de ontwikkelingen en naar men zegt heeft hij daarom maar toestemming aan Evert de Niet gegeven om afgelopen woensdagmiddag anders te kunnen stemmen dan dat Wim Pijl heeft gedaan.

Morgenavond om halfacht gaat er, in het atrium van het Haagse stadhuis, een expositie in opening welk dan tot zestien december te bezichtigen is.

Aanstaande woensdagavond is er een Haagse gemeenteraadscommissievergadering waarbij de verwachting is dat men van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie niet aanwezig gaat zijn omdat aanstaande woensdagavond men in om en bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie gaat kijken naar een volgorde van Haagse CDAgemeenteraadsleden.

Gedurende het noordelijk zeejazz festival kwamen veel Haagse gemeenteraadsfracties naar voren dat er de verwachting is dat bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie een avond zoals aanstaande woensdagavond gaat verlopen met veel ongeloofwaardigheden en clichés omdat men een samenstelling van personages niet genoeg heeft uitgewerkt om tot een goede balans te komen.

Binnen de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is er voor het moment een even schokkende als duidelijke boodschap dat enkelen binnen die fractie wel een erg lage volgorde hebben gekregen waarbij te denken valt aan Haagse CDAgemeenteraadsleden zoals Adri Kaland en Ton Lutter en eigenlijk zelfs aan Haags CDAwethouder Ries Smits welk een vijfde plaats heeft gekregen wat eigenlijk voor wethouders een lage plek is wanneer men niet een aangeving geeft zoals bijvoorbeeld Haags VVDwethouder Bruno Bruins of Haags PvdAwethouder Pierre Heijnen hebben gedaan.

Volgens redelijk veel gemeenteraadsleden is het jammer dat het aanstaande woensdagavond in om en bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie het allemaal vrij voorspelbaar gaat worden maar misschien is er toch een kans aanwezig dat Haags CDAgemeenteraadsleden Brigit Homan en Ton Lutter op een vierde plek en vijfde plek terecht kunnen gaan komen.