Wednesday, January 18, 2006

18 januari 2006

Ontwikkelingsrichting was vandaag een beetje het langste woord in de commissievergaderingen van vandaag waarbij het dan ging over een nieuwbouwproject in Bezuidenhout-West en over buurtbeheerorganisaties.

Bij de bespreking over een nieuwbouwproject in Bezuidenhout-West bracht Haags CDAgemeenteraadsfractievoorzitter Adri Hartman geen substantieel wijzigingsverzoek in zoals hij had gedaan bij de toenmalige bespreking aangaande een vervoermiddelenmuseum want toen bracht hij naar voren dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie pas kon instemmen indien er gehoor werd gegeven aan een substantiële wijziging.

Na de vergadering bracht Haags CDAgementeraadsfractievoorzitter Adri Hartman naar voren dat hij het niet over een substantiële wijziging had gehad omdat hij het maar niet steeds over een substantiële verandering kon hebben omdat hij dat al een keer had gebruikt.

Ook bracht hij naar voren argumentatie bij het CDA is niet vaak steeds het zelfde maar soms doet men het zo en dan weer anders.

Zoals te verwachten was is men er binnen de commissievergadering van vanochtend er niet in geslaagd om de bespreking over buurtbeheerorganisaties zo te laten gaan dat het morgen in de gemeenteraadsvergadering te bespreken is omdat men vandaag nog niet naar een tweede termijn van bespreking kon gaan.

In de Haagse gemeenteraadsfractie is het een beetje vaak voorgekomen dat de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA geen medewerking gaven aan bespreking van een onderwerp.

Vorige week was er nog een verzoek van de indieners van het burgerinitiatiefvoorstel aangaande gratis openbaar vervoer waarbij zij en niet-collegefracties vroegen om een werkbespreking waarbij dan van de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD, PvdA en CDA er geen medewerking voor bespreking viel te verwachten.

Gisteren is naar buiten gekomen dat Haags PvdAgemeenteraadslid Tineke van Nimwegen, mede vanwege dat de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie naar voren heeft gebracht de Haagse CDAgemeenteraadsfractie een onbetrouwbare coalitiepartner te vinden, een verzoek heeft ingediend om een agendapunt van een aanstaande commissievergadering te verplaatsen naar een andere commissie.

Om haar verzoek gehonoreerd te krijgen heeft Tineke van Nimwegen een meerderheid nodig waarbij dan een beetje de vraag is of zij steun voor haar verzoek gaat krijgen van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie want hoogstwaarschijnlijk zal zij wel steun gaan krijgen van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie omdat Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk commissievoorzitter is maar eigenlijk zelf het woord wil gaan voeren.

Het is al algemeen bekend dat Haags PvdAgemeenteraadslid Tineke van Nimwegen ook zelf het woord wil gaan voren en dan wellicht niet van plan is om Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk in haar voorzitterschap te gaan vervangen want Tineke van Nimwegen is een tweede voorzitter van de commissie maar in het geval van agendering willen beide erg graag woordvoerder zijn over het onderwerp waardoor men dan liever heeft dat men het in een andere commissie gaat bespreken want dan kunnen beide als woordvoerder spreken.

Van het commissiesecretariaat is er berichtgeving ontvangen dat mocht het agendapunt bij de oorspronkelijke commissie blijven dan Haags CDAgemeenteraadslid Brigit Homan een voordracht heeft gekregen om dagcommissievoorzitter te zijn.

Bij het commissiesecretariaat is nog niet bekend hoe de Haagse VVDgemeenteraadsfractie heeft gereageerd op het verplaatsingsverzoek van Haags PvdAgemeenteraadslid Tineke van Nimwegen.

Wellicht gaat men bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie met het verzoek van Tineke van Nimwegen mee waarbij dan in de commissie onder voorzitterschap van Haags VVDgemeenteraadslid Boudewijn Boelens bespreking gaat plaatsvinden maar dan niet onder commissievoorzitterschap van Boudewijn Boelens want die kan dan niet op die dag maar onder voorzitterschap van de fractievoorzitter van de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie want die is de tweede voorzitter maar naar men zegt kan hij niet de hele vergadering gaan voorzitten omdat hij eerder weg moet.

Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondagavond is er in het atrium van het stahuis een dansvoorstelling welk wellicht mogelijk ook een onderdeel van tien jaar stadhuis is.