Thursday, July 06, 2006

6 juli 2006

Vorige week woensdagvond was er in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie een bijeenkomst waarbij naar nieuwe bestuurlijke mogelijkheden is gekeken waar bij aan het eind van de bijeenkomst diverse mensen met bestuurlijke epauletten naar huis gingen.

Afgelopen maandagavond bij de schone lucht, milieu en duurzaamheidsbijeenkomst in de zaal van concordia was ook aanwezig de, sinds vorige week woensdagavond, beheerder van de penningen van om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie waarbij hij op een indirecte manier naar voren bracht dat het in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie er niet goed uitzag voor de oud fractievertegenwoordigster bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie omdat zij de afgelopen twee jaar geen contributiepenningen had overgeboekt naar aanleiding van haar toenmalige over de groene brug overstap waarbij zij toen samen met onder anderen Roel van Duijn een groene brug overstap heeft gemaakt.

De nieuwe Haagse GroenLinkspenningenbestuurder maakte een beetje een vergelijking met oud PvdAtweedekamerlid Marcel van Dam waarvan onlangs bleek dat hij door achterstand eigenlijk geen PvdAonderdeel meer is maar dat hij wel een hele tijd de indruk wekte dat wel te zijn.

Gisteren bij de vredesdemonstratie voor het stadhuis aan het Spuiplein kwam een beetje naar voren dat in het verleden men bij de cee pee en ook vaak deed net als men bij Marcel van Dam heeft gedaan.

De nieuwe penningenbestuurder van om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie bracht maandagavond ook een beetje naar voren dat hij eigenlijk samen met de andere bestuurlijke nieuwelingen best tevreden was dat men in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie niet al te makkelijk is geworden waardoor men bijvoorbeeld bij aanmelding eerst nog drie maanden moet wachten om echt helemaal mee te kunnen doen en dat men bij te lange penningenoverdrachtachterstand men niet meer mee kan doen waardoor het dan allemaal in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie controleerbaar rustig kan zijn en blijven.

Bij de bijeenkomst van afgelopen woensdagavond had men in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie wel iets van dat het leuk was dat de toenmalige voorzitterskandidaten hadden geschreven dat >>Arnoud van plan om als afdelingsvoorzitter regelmatig contact met de fractie te gaan onderhouden. Arnoud wil (a) de lokale afdeling politieker en inhoudelijker maken en (b) de lokale afdeling levendiger en gezelliger maken voor (nieuwe) leden. <<< en>>>> Mocht Maarten gekozen worden dan is één van de zaken waar hij de komende tijd met het nieuwe bestuur aandacht aan wil besteden ‘het meer bereiken van Haagse GroenLinks leden / in GroenLinks geïnteresseerden Hagenaars’. Beoogd wordt natuurlijk dat daardoor meer mensen binnen/voor GroenLinks actief gaan worden. Deels gaat dat, naar Maartens opvatting, gebeuren met gebruik van bestaande media als GroenLicht en de website, deels door mensen en het debat met mensen op te zoeken. Voor wat betreft ‘het debat’: Maarten huldigt de opvatting dat binnen de afdeling het debat vaker en met meer passie & inhoud gevoerd zou moeten worden om tot verscherping van standpunten te komen over onderwerpen die spelen in de stad of in de landelijk politiek. <<<<<< maar dat het eigenlijk een beetje de bedoeling is dat het in om en bij de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie, mede op verzoek van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie, heel erg rustig blijft waarbij men niet zit te wachten om teveel te gaan spreken hoe het allemaal maatschappelijk aan het gaan is in relatie tot maatschappelijke welzijnsaangelegenheden in de stad.

In de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is men zeer tevreden dat men daar, op aanraden van het PvdAcollege smaldeel, een fractievoorzitter heeft gekozen die in opzichte van de vorige Haagse PvdAgemeenteraadsfractievoorzitter, Henk Kool, eigenlijk noch van toeten noch van blazen weet omdat men in het college geen zin heeft in een Haagse PvdAfgemeenteraadsfractievoorzitter die een beetje een eigen mening heeft zoals bijvoorbeeld in het verleden Pierre Heijnen of Henk Kool wel hadden.

Naar men zegt is de afgelopen maanden de nieuwe fractievoorzitter van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie vooral bekend geworden om haar kiespijn want zij klampte blijkbaar in gemeenteraadszin een ieder aan om te melden over haar langdurige kiespijn waarbij naar men zegt dat mogelijk door haar kiespijn men haar een beetje aan het vermijden was vanwege niet al te frisruikendheid.

Vanavond is er, om half negen, in om en bij de Haagse HaagseStadspartijgemeenteraadsfractie een bijeenkomst.