Monday, June 11, 2007

11 juni 2007

Afgelopen woensdagavond bij de woensdagavondelijke niet slagerlijke maaltijd locatie kwam een beetje naar voren dat men in om en bij de HaagseGroenLinksgemeenteraadsfractie een beetje aan het zoeken is naar wat de lokale college deelnamesmaak is en of het wel of niet een bevallende smaak is om meer van te smaken en op welk moment men dan een beetje kenbaar moet gaan maken dat het naar meer smaakt of dat het maar een bitterzoete lokale collegezit is waar men niet meer van hoeft te proeven, daarnaast kwam ook een beetje naar voren dat er een wellicht mogelijke mogelijkheid aan het ontstaan is dat men in de Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie naar iets aan het zoeken is om uit een lokaal college te kunnen stappen zonder dat men dan een predikaat van een onbetrouwbare coalitiepartner krijgt.

Een tijdje geleden was in een architectonische optreklocatie een in om en bij de HaagseStadspartijgemeenteraadsfractiebijeenkomst waarbij er grote tevredenheid was over een architectonische optreklocatie. Bij een binnenstedelijke jazzlijk aangelegenheid bracht een oud HaagseStadspartijbestuurslid gisteren zo aan het eind van de middag naar voren dat een optrekproject iets van een sculpturaal architectonisch project is en in architectonisch optrekopzicht het een beetje jammerlijk is dat in het oplepelen van digitale ditjes een oud Haags SPafdelingsvoorzitter en huidig HaagseStadspartijpenningmeester een beetje onderweg naar optrekverderving is en daarbij een beetje iets van hoe minder talent hoe meer vertoon en gejammer laat zien.

Op de aanstaande twintigste juni is er in om en bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een bijeenkomst waarover er middels de digitale snelweg http://denhaag.pvda.nl/nieuwsbericht/1546 te lezen is dat---Uit de afdeling Politiek café 20 juni: Verloren slag? Aan de slag!
Wo 6 Jun 2007
Beste partijgenoten,
Het zomerreces is al in aantocht, maar het politieke jaar is nog niet afgelopen! Wij nodigen u graag uit voor het politiek café op woensdag 20 juni om 20:00 uur in café Dudok, Hofweg 1a in Den Haag.
Voor deze avond hebben wij René Cuperus en Frans Becker uitgenodigd, beiden werkzaam bij de Wiardi Beckman Stichting (het wetenschappelijk bureau van de Partij van de Arbeid), om met leden en belangstellenden te discussiëren over hun boek Verloren slag. Ook de 10 globale ‘opdrachten’ uit het recent verschenen rapport ‘De scherven opgeveegd’ van de commissie Vreeman zullen op deze avond niet onbesproken blijven. De PvdA staat zowel landelijk als lokaal voor de belangrijke uitdaging om de sociaal-democratische beginselen en idealen om te zetten in herkenbare en duidelijke maatregelen, die voor veel mensen een verschil kunnen maken.

Hoe doen we dat? Hoe zetten we emancipatie en sociale rechtvaardigheid om in concrete daden? Hoe geven we invulling aan ons “clubgevoel” en waarborgen we de aansluiting bij onze achterban? Welk leiderschap hebben we daarbij nodig, welke rol speelt het landelijk partijbestuur en -bureau daarbij en welke rol kunnen de afdelingen en gewesten hierbij zelf spelen? En hoe zorgen we ervoor dat het inhoudelijk debat over met name het vertrouwen in de publieke sector, de ordening van arbeid en economie en de verhouding tussen oude en nieuwe Nederlanders met kracht wordt voortgezet? Belangrijk is te blijven bedenken voor wie we dit ook al weer doen!

Hoe geven we invulling aan ons “clubgevoel”? Frans Becker, Willem Minderhout, René Cuperus en Ruud Koole hebben daar wel ideeën over.

Voldoende stof dus voor een boeiende discussie op 20 juni.

Het programma ziet er als volgt uit:

Politiek café:
20:00 Opening door Désirée Geerts, voorzitter PvdA - Den Haag
20:05 Toelichting René Cuperus en Frans Becker op hun boek Verloren Slag
20:15 Reactie door Jetta Klijnsma, lijsttrekker en PvdA - wethouder gemeente Den Haag
20:25 Reactie door Taetske van der Reijt, fractievoorzitter PvdA - Den Haag
20:30 Korte reactie René Cuperus en Frans Becker
20:35 Discussie met het publiek

Algemene Ledenvergadering:
21:30 Presentatie jaarrekening 2006 door Paul Tops, penningmeester PvdA-Den Haag
21:45 Presentatie samenstelling commissie REFLEX
21:50 Laatste ontwikkelingen in de Haagse afdeling door fractie en bestuur
22:00 Borrel

Graag tot woensdagavond 20 juni 20.00 uur, in café Dudok ! --