Sunday, April 10, 2005

10 april 2005

Binnen de gemeenteraad gaat het vaak om geluid om te zetten in wensvol denken.
Hierdoor kunnen bij overhand van wensvolheid ontstaningen ontstaan door geluid op en naar de achtergrond te plaatsen alsof het niet heeft plaatsgevonden. Zo ook laatstelijk bij de fractie van de Politieke Partij Scheveningen in de Haagse Gemeenteraad welk niet naar het geluid heeft kunnen luisteren van de zin de grootst mogelijke meerderheid binnen de fractie.

De zin de grootst mogelijke meerderheid binnen de fractie is hetzelfde als een hele fractie min een persoon want anders is het unaniem.Doordat men bij de fractie van de Politieke Partij Scheveningen van deze zin wel het geluid had gehoord maar men niet de inhoud begreep liep men daar de hele avond tijdens afgelopen gemeenteraadsvergadering te zeuren over dat er meerdere mensen in plaats van de toegezegde ene persoon ergens tegen gingen stemmen wat uiteraard niet zo was want een grootst mogelijke meerderheid binnen een fractie is het zelfde als een hele fractie min een persoon.

Waar ook wensvol denken aanwezig is waarbij geluid naar de achtergrond is geraakt is bij de gedachte dat de fractie waar de heer Hartman voorzitter van is niet een fiat zal geven aan het volume van het bouwplan van het nieuwe museum in het gebied Reigersbergen.

Het is nu al bekend dat de heer Hartman er een fiat zal gaan geven temeer het hem bekend is dat de Haagse Groen Links fractie samen met de fractie van de VVD graag zijn eigen CDA wethouder Stolte ten val wil brengen vanwege zijn slechte houding als gebiedwethouder van Scheveningen waarbij de VVD samen met Groen Links voor deze val ook de steun van de Politieke Partij Scheveningen binnen de gemeenteraad heeft.

Gisterenavond was er het jaarlijkse Haganum-Festival van het Haganum Gymnasium.

Aanstaande woensdag zijn er twee commissievergaderingen waarvan de vergadering van de commissie in de ochtend negen uur als aanvangstijdstip heeft en de andere vergadering heeft een aanvangstijdstip van half acht in de avond.

De volgende dag in de avonduren vangt ook om half acht een andere vergadering van een commissie aan.