Monday, April 04, 2005

4 april 2005

Vandaag is bekend geworden dat volgend weekend op het kruispunt van de Prinsegracht
en de Lijnbaan de bogen van het tramspoor en de bestrating gaan worden vervangen. Het is goed dat dit gaat gebeuren want de bewonersorganisaties van het gebied hadden hierover in het verleden veel over ingesproken en erover op aangedrongen.

Vanavond gaat er in Scheveningen in het hotel aan de Zwolsestraat wederom verder worden gesproken over het Masterplan Scheveningen Bad waarbij dan ook de wethouder Stolte van het CDA als Scheveningen wethouder aanwezig zal zijn.

Door de uitkomst van het weekeinde congres zullen bestuurlijke vernieuwingen en verdere modernisering van staatsbestuur nog verder komen te waarbij het eerder later dan eerder zal kunnen wezen.

Van de bewonerscommissie Dibbetsstraat en omgeving is er vandaag bericht ontvangen dat zij weer verder zijn in het realiseren van behoud van woningen waar zij bij betrokken zijn als bewonerscommissie.Hopelijk kan het college van Burgemeester en Wethouders zich vinden in de plaatsvindende ontwikkelingen.

De voorbereidingen van de diverse wijkfestivals zijn aan het beginnen.Zo is men in het alom bekende Zeeheldenkwartier vanuit de bewonersorganisatie de Groene Eland begonnen met de programmering van het volgende Zeeheldenfestival welk dit jaar voor de vijfentwingste keer gaat plaatsvinden.

Aanstaande donderdavond is er een gemeenteraadsvergadering waarbij naar voren kan komen dat een flexibiliteit niet spiegelbeeldig hoeft te zijn aan het oordeel over risico’s.
Wanneer men van mening is dat het college als gevolg van maatschappelijke activiteit in vele plannen een risico loopt dan hoeft het niet te betekennen dat men daarover het maatschappelijke proces van veranderingen bij het college hoog inschat. Beide dimensies zijn tot op zekere hoogte los van elkaar te zien.