Sunday, April 03, 2005

3 april 2005

Op 22 maart was er de avond van de Eerste Kamer waarvan de gevolgen niet nodig waren geweest als welke fractie dan ook in de Eerste Kamer om een derde termijn had gevraagd.

Zodoende was er gisteren de dag waarbij het ging om de minister die geen minister meer was met en om de vraag waarom de fractievoorzitter niet en de voorzitter van de partij wel de minister is geworden.

Het was duidelijk dat de oude minister teveel als een olifant door de kast van de porselein was gegaan en de fractievoorzitter meer als een rechter, zoals zijn oud beroep was, opereerde waardoor hij natuurlijk geen Boris Boef maar een rechter Boris was.

Had de fractievoorzitter minister kunnen worden?Wellicht nee want dan had de hele nieuwe nieuwe fractievoorzitter zich nog meer kritischer en met nog meer dualisme richting kabinet moeten optreden.

De komende week gaat wellicht besluitvorming plaatsvinden aangaande het automuseum waarbij het merkwaardig is dat de Haagse CDA gemeenteraadsfractie het gevoel heeft dat het er niet meer toe doet wat zij er van vinden omdat men daar denkt dat de VVD(11) ) PvdA(10) en de Politieke Partij Scheveningen (3) samen met 24 zetels er al een meerderheid is voor het automobielmuseum waardoor er nog meer druk ontstaat om te weten of de woordvoerder van de PvdA wel zijn hele fractie achter hem weet te krijgen.

Merkwaardig dat men bij de fractie van de Haagse PvdA men er zo geheimzinnig over aan het doen is of uiteindelijk alle leden van die fractie voor zullen zijn.