Friday, April 08, 2005

8 april 2005 deel II

Vorige week heeft ergens een wethouder moeten aftreden omdat hij had gezegd dat kritiek die eerder in de gemeenteraad op hem was gespuid klinkklare onzin was.

Volgens die regel had dan gisterenavond wethouder Bruno Bruins moeten hebben afgetreden omdat hij de kritiek die hij van een fractievoorzitter kreeg afdeed als zijnde klinkklare onzin.

De kritiek ging over dat er geen verslagstukken waren van vergaderingen die het college heeft gevoerd over het onderwerp van gisteren.

Doordat een gemeenteraadslid gisteren uit de raad is vertrokken werd er gisteren een nieuw gemeenteraadslid geïnstalleerd waarbij er na zijn beëdiging een korte schorsing plaatsvond om hem te kunnen feliciteren. Het is altijd gewoonte dat er een korte schorsing is na een beëdiging van een nieuw gemeenteraadslid.

Vandaag was en is veel te horen dat er de verwachting is dat het een bijna zekerheid is dat in de maand juni de Haagse gemeenteraadsfractie van het CDA zich gaat vinden in de plannen van de vorm van de bouw van het automuseum omdat er over een geheime afspraak is gemaakt tussen de fractievoorzitters van de PvdA en het CDA waarbij de kern van de afspraak is dat de PvdA in Den Haag liever met het CDA in het volgende college zit dan met Groen Links.

Straks in de namiddag gaat er een heel erg museale tentoonstellingsexpositie worden geopend in het Haags Gemeentemusem.