Saturday, April 09, 2005

9 april 2005

Een hoax is een soort bericht welk in het digitale in swang is maar in politiek jargon is het ook iets wat een soort nepbericht met zich meebrengt.

Zo kan het naar voren komen dat plots de Haagse Gemeenteraadsfractie van Groen Links niet kijkt naar meer of minder in de ogen gestrooid zand want ze hebben in een pas ontwikkelde folder naar buiten gebracht dat het Haagse college van B&W heeft voorgesteld een ambassade te verhuizen naar het weiland van Landgoed Clingendael, naast de ANWB aan en de bij velen zeer bekende Wassenaarseweg.

Bij de folder staat te lezen dat deze folder verschijnt onder verantwoordelijkheid van de gemeenteraadsfractie van Groen Links Den Haag.

Het college heeft nooit iets voorgesteld kan men melden. Inderdaad in de zin van voorstellen kan men redeneren dat het college niets heeft voorgesteld maar over het onderwerp waar de Haagse Groen Links gemeenteraadsfractie naar voren brengt dat het college heeft voorgesteld de ambassade te verhuizen naar het weiland van Landgoed Clingendael, naast de ANWB aan de Wassenaarseweg kan naar voren worden gebracht dat het college tot heden niets hierover aan de gemeenteraad heeft voorgesteld.

Binnen de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie is de nestor ervan, de alom overbekende Johan Chandoe, zeer boos op Tinneke van Nimwegen.

Tijdens haar stemverklaring ,waarin zij naar voren bracht dat zij persoonlijk tegen de plannen van de komst van het Automobielmusem in Rijgersbergen, maakte zij melding dat zij tegen was omdat de natuurlijke aantasting van het gebied voor haar een brug te ver was zat Johan Chandoe vanaf zijn plaats naar haar te sissen dat toen het om een ruimte in Schilderswijk ging zij geen oog had voor de menselijke aspecten van de buurt maar bij het museumplan rondom Rijgersbergen wel oog had voor natuurlijke aspecten.

Voor Tinneke van Nimwegen is het goed dat zij in de wandelgangen al heeft laten weten niet de volgende keer geen raadslid meer te willen zijn want Johan Chandoe had en heeft een zeer grote invloed bij het maken en tot stand laten komen van kandidatenlijsten bij de Haagse PvdA. Zo is het al bekend dat hij wel weer gaat voor een volgende keer raadsperiode maar dat hij niet zal verschijnen voor de kandidatencommissie onder leiding van parlementariƫr Sharon Dijksma en de zeer bekend oud Haagse wethouder Constant Martini waarbij het dan gaat neerkomen op de beroemde kandidatenavond bij de Haagse PvdA waarbij Johan Chandoe een uiterst belangrijke rol speelt.

Van wie wel bekend is dat zij bij de Haagse PvdA gemeenteraadskandidatencommissie op sollicitatiegesprek gaan zijn onder meer Henk Kool, Koen Baart, Marieke Bolle, een huidig beleidsmedewerker, een oud van 1986 tot 1990 gemeenteraadslid en een oud jonge socialist.

Bij Groen Links Den Haag is bekend dat zich gaan aanmelden of zich intussen al hebben aangemeld een zittend gemeenteraadslid , een oud raadslid wat maar heel kort -twee dagen of iets langer- deze periode voor Groen Links in de raad heeft gezeten, een woordvoerder van de Zwarte Madonna, een oud afdelingsvoorzitter, een eerdere winnares van het Haags dictee en een oud jongere die nog aan de wieg heeft gestaan van de Haagse Jongerenraad. Tussen deze kandidaten is iemand die het in zich heeft om de lijstrekker of eigenlijk lijsttrekster van de Haagse Stadspartij te zijn maar daar zijn ze blij met de gemaakte keuze naar Groen Links want dat scheelt weer veel binnen de Haagse Stadspartij dat ze daar niet naar hoeven te kijken.

Bij het intreden in de Haagse gemeenteraad van een oud jonge socialist van de PvdA en de oud jongere die nog aan de wieg van de Haagse Jongerenraad heeft gestaan kan het nog zeer bijzonder aan toegaan immers bij de Haagse Jongerenraad hebben de Jonge Socialisten en Groen Links jongeren al behoorlijk tegenover elkaar gestaan zodanig dat het eigenlijk ook zwaar een medeoorzaak was van het zeer recentelijk opheffen van het Haags Jongerenplatform.

Deze week hele goede muziek van viool gehoord en vandaag weer gehoord.
Het was vandaag net zo goed als van de week waarbij dan muziek van viool wel goed zal zijn geweest zijn anders was het vandaag minder geweest dan van de week.