Tuesday, April 05, 2005

5 april 2005

Vandaag is nog minder bekend of morgen bekend gaat worden of de dag erna in de Haagse Gemeenteraad bespreking gaat plaatsvinden over het Automobielmuseum. De onduidelijkheid is aan het ontstaan aangaande of er wel of niet een onderzoek moet komen naar de algemene invloed van ondergrondse waterhuishouding op een ondergrondse parkeergarage.

Binnenkort gaat er een serie stadsdebatten worden georganiseerd naar aanleiding van aan het plaatsvinden zijnde ontwikkelingen in de context van structuurvisie. De stadsdebatten gaan plaatsvinden van elf tot en met zesentwintig april.
Het is jammer dat het in Den Haag alom bekende debatcentrum DeBatterij pas geleden failliet is gegaan want anders hadden zij mogelijk een rol kunnen hebben gespeeld in het organiseren en uitvoeren van de serie debatten die georganiseerd gaan worden.

Aanstaande zaterdag gaat het nieuwe stadsdeelkantoor in het Stadsdeel Haagse Hout worden nageopend, dit omdat het gebouw al vanaf veertien maart in gebruik is, maar de opening met officiƫle activiteiten heeft nog niet plaatsgevonden vandaar dat het aanstaande zaterdag daar een feestelijke dag van opening is.

Over de komst van het nieuwe stadsdeelkantoor is veel en langdurig gesproken waarbij de bewoners middels overleggen vaak naar voren hebben gebracht dat het gebouw veel meer moest passen in de architectuur van de wijk dan dat de planmakers voor ogen hadden. Mede door de inspraak van bewoners heeft het nieuwe gebouw een grotere open karakter gekregen.

Morgen in de avonduren is er via internet te zien dat om negentien uur dertig een commissie van de gemeenteraad in vergadering is.
Het betreft een commissie waarin veel over cultuur in bespreking gaat worden genomen maar niet het museum waarover in de ochtend gaat worden gesproken want dat is dan al eerder in de ochtend besproken in een andere commissie.