Thursday, March 31, 2005

31 maart 2005

Het Automobielmuseum is een onderwerp welk op de agenda van de gemeenteraad ingedeeld staat als een onderwerp. Niet zomaar iets van een hamerslag maar iets van bespreking.

In sommige verhalen kan het gaan dat het gaat over dat heel iets iets is. Hoewel heel iets?

Zo is het ook met het Automobielmuseum. Heel besproken?

Ik was aanwezig bij een openbare vergadering van een collegepartij. Vooraf werd in de aankondiging werd er de indruk gewekt dat dan wellicht de leden van de groep een mening konden geven hoe zij er tegen aan kijken.

Helaas dit was niet het geval want het was zo ingegoten dat er sprekers, die niets met deze vergadering hadden behalve dat ze als spreker waren uitgenodigd, die voor en tegen waren en nadat deze hadden gesproken was de avond voorbij waaruit valt te concluderen dat er niet een vergadering bij de Haagse PvdA is geweest waarbij de vergadering zich heeft uitgesproken over wel of niet een automobielmuseum.

Toen kwam de commissievergadering daar was de woordvoerder van de PvdA meer bezig met de vraag of hij de hele PvdA fractie achter zich gaat krijgen.

Meestal is het de fractievoorzitter die zorg draag voor dat een fractie eenstemmig stemt.

Zo heeft Henk Kool als PvdA fractievoorzitter in de zeer vele voorstellen pas echt een keer meegemaakt dat zijn fractie verdeeld heeft gestemd, althans als men niet meetelt de keren dat zijn fractiegenoot Koen Baart ergens op de gang om stemmingen waar hij tegen was te ontlopen .

Voor de woordvoerder automobielmuseum ligt het allemaal moeilijker want hij moet de hele fractie achter zich zien te krijgen want wie hij niet meekrijgt is dan te zien als blamerend voor de woordvoerder. Daarnaast speelt mee dat de woordvoerder onlangs pas nog een voorstel heeft moeten verdedigen welk door alle fracties werd afgewezen.

Binnen de PvdA fractie heeft her raadslid Sharief Mohamed al laten weten tegen het museum van de automobielen te zijn maar hij heeft er maar wijselijk verder z’n mond gehouden en was al lang blij dat hem door de krant niets is gevraagd.

Daarnaast speelt de commissievoorzitter van het Stadsdeel Haagse Hout een niet nette rol want zij heeft vanuit haar PvdA raadslidmaatschap handtekeningen tegen het automuseum in ontvangst genomen maar zij kan moeilijk naar buiten brengen hoe ze er in staat, hoewel het algemeen bekend is dat zij voor het museum is want ze wil verder komen en ze gaat haar verder komen niet in de waagschaal leggen. In ieder geval is duidelijk dat de Haagse PvdA noch vanuit de fractie noch van andere zijde geen inkijk wil geven waarom zij voor zijn.

Aanstaande zaterdag is er ergens tussen een in de middag en twee in de middag in het Haagse Congregebouw een openbaar landelijk Congres voor niet leden is het erg
gratis want het is heel erg openbaar maar niet leden mogen uiteraard niet mee in discussie gaan en meestemmen maar wel aanwezig zijn bij een mooie middag met veel discussie om deze bij te wonen.