Wednesday, August 10, 2005

10 augustus 2005

Conform verwachting heeft Haags PvdA wethouder Pierre Heijnen voor het voorbijgaan van de zomer naar buiten gebracht of hij wel of niet in de Haagse gemeenteraad verder gaat.

Enige tijd geleden had hij aangegeven voor het voorbijgaan van de zomer naar buiten te brengen of hij wel of niet onderdeel ging zijn binnen de Haagse PvdAlijstrekkerschapcombinatie Baldwesingh, Kool, Norder.

Vandaag heeft hij naar buiten gebracht daar geen onderdeel van te zullen zijn waarbij zijn naar buitenbrenging een heel andere is dan die van CDAwethouder Stolte want de wijze waarop die het bracht was een zeer bijzondere wijze die in mediaopzicht niet goed gecommuniceerd was.

Het gegeven dat Pierre Heijnen zich niet herkiesbaar gaat laten zijn is nog niet te lezen op de digitale snelweg van de Haagse PvdA, dit terwijl Pierre Heijnen een hele open brief aan veel mensen heeft verstuurd waarin hij naar voren brengt niet in te zijn voor een volgend wethouderschap.

Daar waar wethouder Stolte met zijn aankondiging zichzelf in een positie heeft gebracht dat hij als wethouder, volgens de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad, niet meer veel kan als wethouder omdat zijn aanstaande vertrek al bekend is gaat het voor Pierre Heijnen anders want volgens veel raadsleden en beleidsmedewerkers heeft hij zijn aanstaande vertrek goed naar buiten gebracht en is hij, ondanks het hem toegedichte falen in het onderwijsbeleid, in staat om het anders te doen dan CDAwethouder Stolte.

Zo vlak voor aanvang van aanstaande gemeenteraadscommissievergaderingen begint ook waarneembaar te worden dat op digitaal gebied gemeenteraadsleden digitale tomaten naar elkaar slingeren. Zo valt bij de digitale snelweg van Haags CDAgemeenteraadslid Ton Lutter te bemerken dat hij daar een digitale tomaat richting de, al een tijdje, nieuwe fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie brengt .

Zoals wellicht bekend heeft Haags CDAgemeenteraadslid Ton Lutter recentelijk in de Haagsche Courant naar voren gebracht dat hij en zijn fractie van mening zijn dat er in Den Haag een referendum moet gaan komen. Zijn gedachte werd een dag later in de Haagsche Courant van commentaar,wat hem niet welgevallig was, voorzien en tussen de commentaren zat ook een commentaar van de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig.

Op zijn digitale snelweg geeft Ton Lutter aan met de fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig kort te kunnen zijn en dat zij haar feiten niet op een rijtje heeft en dat er maar volgend jaar daar een fractievoorzitter moet komen die misschien de feiten wel op een rijtje heeft.

In zijn digitale tomaat heeft Ton Lutter misschien wel een beetje gelijk want inderdaad heeft de huidige fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie haar zaken minder op een rijtje dan de vorige fractievoorzitter en is een hele andere fractievoorzitter dan de vorige en was inderdaad de vorige fractievoorzitter volgens velen in de Haagse gemeenteraad anders dan de huidige.

Binnen de Haagse gemeenteraad is het aan het opvallen dat de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie met het vertrek van de vorige fractievoorzitter in kwaliteit anders is geworden en velen spreken nog over de digitale berichtgevingen van de vorige fractievoorzitter.

Binnen de Haagse gemeenteraad heeft ook VVDgemeenteraadslid Anne Mulder zijn digitale snelweg weer snel opgepakt en brengt hij in zijn digitale bijdrage een digitale tomaat richting CDAgemeenteraadlid Ton Lutter aangaande zijn en de referendumgedachte van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie.

Bij zijn digitale terugkeer heeft Anne Mulder aangegeven dat binnenkort er in de gemeenteraadscommissie van Stedelijke ontwikkeling Wonen en Binnenstad, van vierentwintig augustus aanstaande, over erfpacht gaat worden gesproken waarbij het dan nog even wachten is op het standpunt van de Haagse VVDgemeenteraadsfractie omdat de woordvoerder Thessa Oosterholt pas volgende week terug is.

Vanuit andere fractiekamers valt te vernemen dat de reden dat de digitale berichtgeving rondom Pierre Heijnen nog niet op de digitale snelweg van de Haagse PvdA te lezen is door het feit komt omdat daar niemand op de fractiekamer is en inderdaad daardoor, naar men zegt, Pierre Heijnen toch een beetje ontstemd is dat het bericht eerder elders, via de onder meer de digitale weg van de Haagsche Courant, te lezen is dan op de digitale snelweg van de Haagse PvdA.

In de buurt van Pierre Heijnen spreekt men een beetje dat als de digitale Haagse PvdAsnelweg nodig is die er niet is.