Monday, August 01, 2005

1 augustus

Bij de digitale snelweg van de Haagse PvdA begint deze week een beetje in opvolging van de laatste digitale verschijning van Henk Kool welk toen eigenlijk geen digitale verschijning van Henk Kool zelf was maar een verschijning van door hem gestelde schriftelijke vragen. Naar men zegt was Henk Kool daar zeer boos over want hij had toch zo gezegd dat hij niet meer digitaal ging verschijnen en was hij toch door anderen op het digitale Haags PvdApodium neergezet.

Deze week heeft men het daar anders gedaan en is er een artikel uit de Haagse Courant geplaatst aangaande dat men niet meer de Haagse Toren kan beklimmen en maakt de digitale weg melding dat de Haagse PvdA er een aandachtbesteding aan heeft gespendeerd maar van wat deze aandacht is maakt men geen melding maar de gespendeerde aandacht bestaat uit schriftelijke vragen van Henk Kool maar omdat Henk Kool niet meer digitaal wil doen heeft men de vragen met zijn naam maar weggelaten want anders gaat misschien meer de discussie over dat Henk Kool weer digitaal te zien is dan over de Haagse Toren.

Afgelopen zaterdag is gebleken dat bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie Haagse CDAgemeenteraadslid Jeanette Doll weer terug is waardoor zij de komende week wellicht bij het commissiesecretariaat van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid Leidschenveen-Ypenburg bericht kan achterlaten hoe de Haagse CDA gemeenteraadsfractie aankijkt tegen het verzoek vanuit de Stationsbuurt om te komen tot bespreking van ontwikkelingen in de portefeuille van wethouder Klijnsma.

Vandaag heeft ze laten weten over het verzoek van agendering contact te gaan zoeken met haar fractiegenote en collega die ook toevallig de commissievoorzitter is waardoor toch weer merkbaar is dat binnen het CDA het commissielid niet zonder de commissievoorzitter kan en wil besluiten.

Hierdoor is merkbaar dat op twee vlakken het CDA niet echt duaal is want in het verdedigen van een CDAwethouder is er bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie niets duaals te merken maar nu komt ook al naar voren dat bij aanwezigheid van een CDAcommissievoorzitter de Haagse fractie van het CDA ook niet duaal tegen de CDAcommissievoorzitter gaat optreden.

Inmiddels heeft ook de woordvoerster van de Haagse gemeenteraadsfractie van GroenLinks bij het commissiesecretariaat van de commissie Welzijn laten weten voor agendering van het verzoek vanuit de Stationsbuurt te zijn.

Van de fracties van VVD-PvdA-CDA-PPS-ChristenUnie/SGP en Deezesenzestig is bij het secretariaat van de commissie nog geen berichtgeving ontvangen of men voor of tegen het verzoek vanuit de Stationbuurt is.

Naast een nieuw logo krijgt de nieuwe Haagsche Courant ook een andere formaat waardoor er misschien een formaat gaat komen zoals bijvoorbeeld bij de kranten Parool en Trouw. Aangaande de Haagsche Courant is ook naar voren gekomen dat journalisten dan een brief moeten sturen om te vragen of ze voor de nieuwe krant mogen werken waardoor het niet vanzelf is dat men bij de nieuwe uit te brengen Haagsche Courant kan blijven.

Bij de Haagsche Courant gaat de nieuwe vorm van de Haagsche Courant op de eerste septemberdag van aanstaande maand worden uitgebracht waarbij naar voren is gekomen dat het nieuwe logo van de nieuw uit te komen Algemeen Dagblad/Haagsche Courant is ontworpen door Ger Dumbar welk nog bekend is omdat hij, voordat de Haagse Stadspartij in oprichting was, in overweging was om ook zoiets te doen.

Het Haags college van Burgemeester en Wethouders had steun toegezegd aan de Haagsche Courant maar wat precies dan de steun van het college van B&W is geweest is niet helemaal duidelijk. Wel is te merken dat er bij de Haagsche Courant veel commentaar op RadioWest was dat zij als RadioWest eerder digitaal nieuws publiceren dan de Haagsche Courant en dat de Haagsche Courant er voor gekozen heeft om eerder op de ochtend gewoon nieuws te publiceren.