Wednesday, August 03, 2005

3 augustus 2005

Gisterenavond is de beantwoording ontvangen van schriftelijke vragen van de fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestig gemeenteraadsfractie en ook van de vragen van de CDAgemeenteraadsleden in combinatie van commissielid en commissievoorzitter. Zoals bekend hadden beide fracties schriftelijke vragen gesteld aangaande wat wethouder Klijnsma in de Tasmanstraat aan het doen is.

De vraag kan wellicht zijn wat beide fracties met het antwoord gaan doen en hoe ze gestalte gaan geven aan een vertaling van het antwoord naar een standpuntbepaling in de gemeenteraadscommissie en daarbuiten want het antwoord van het college op de vragen is een ergens naar toe redeneren antwoord.

Ongetwijfeld zal het antwoord ook op zes september aanstaande naar voren komen bij de forumavond in het Zeeheldenkwartier naar aanleiding van de plaatsvindende ontwikkelingen.

Aangaande de gedachte vanuit de Haagse CDAgemeenteraadsfractie om te komen tot een referendum is naar buitengekomen dat de Haagse gemeenteraadsfracties van GroenLinks, Deezesenzestig en de PvdA niets zien in de gedachte van CDAgemeenteraadslid Ton Lutter waarbij misschien ook een gegeven is dat de fracties van GroenLinks, Deezesenzestig en de PvdA vinden dat Ton Lutter in de gemeenteraad en in commissies van de gemeenteraad altijd een van te voren opschreven bijdrage voorleest waarbij men zich dan afvraagt of Ton Lutter een tekst van zichzelf voorleest of dat het een tekst betreft die voor hem bijvoorbeeld door de beleidsmedewerker of zijn fractievoorzitter Hartman is geschreven.

Afgelopen week is naar voren gekomen dat de coach van het team van Haagse gemeenteraadszaalvoetballers,welk binnenkort in de havenstad tegen andere gemeenteraden gaat sporten, talentzoeker is geworden.Te verwachten valt dat binnen de Haagse gemeenteraad hij geen goed genoeg sportief voetbaltalent zal vinden om onder de aandacht te brengen.

Naar men zegt gaat vanavond Haags VVD gemeenteraadslid Ageeth van den Heuvel middels de televisie vragen onder aandacht brengen omdat onder meer de Haagse VVDgemeenteraadsfractie veel vragen heeft over asfalt ,kuilen en wegen is er bij de Haagse gemeenteraad ook veel vraag over fietspaden en omdat Ageeth van den Heuvel de vragen eerder in de gemeenteraad heeft gehoord heeft ze de vragen tot VVDvragen gemaakt.

Naar men zegt zijn ze bij de Haagse GroenLinks gemeenteraadsfractie daar niet zo tevreden over omdat Niek Roozenburg bij behandeling van het automobielmuseum naar buiten had gebracht dat de Haagse gemeenteraadsfractie van PvdA was verworden tot een niet milieufractie en dat daardoor dan plots de VVD een vroegere milieuplek van de Haagse PvdA gemeenteraadsfractie aan het innemen is ten aanzien van milieuaspecten.

In het verleden had Niek Roozenburg al eens naar voren gebracht dat het aan het opvallen was dat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie meer in milieuaspecten aan het zien is dan de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie maar dat zoiets meer aan het komen was en is omdat de Haagse VVDgemeenteraadsfractie ondanks het dualisme niet anders wil gaan denken dan VVD verkeerswethouder in de Haagse gemeenteraad.