Sunday, July 31, 2005

31 juli 2005

Vroeger was het Plein Open op het Spuiplein maar gisteren werd het, voor de elfde keer plaatsvindende festival, op de Grote Marktplein gehouden.

Op basis van recentelijke gegevens over Het Wijnhavenkwartier valt te extrapoleren dat bij behandeling in de Haagse gemeenteraadscommissie over de voortgang van het Wijnhavenkwartier de woordvoerders van de fracties van de VVD, PvdA en CDA het college zullen steunen en wellicht nog complimenteren met het snelle besluit om na de uitspraak van de Raad van State alsnog te komen met een Milieueffectrapportage.

Voordat de Haagse gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP de fractie van de ChristenUnie/SGP was had de fractie de naam van SGP/GPV/RPF. In dat tijdperk had deze fractie erg de naam van zeer bestuurlijk te zijn waarbij het college dan zeer goed aan het luisteren was omdat ze er bestuurlijk van konden leren. Samen met de fractievoorzitter van de Haagse Stadspartij kan Wim Pijl als fractie voorzitter van de ChristenUnie/SGP in relatie tot bespreking van de voortgang van het Wjnhavenkwartier in de commissie wellicht zeer goed het woord voeren waardoor dan anderen in de commissie het woord aan hun kunnen overlaten.

Gisteren is gebleken dat bij de Haagse CDAgemeenteraadsfractie Haagse CDAgemeenteraadslid Jeanette Doll weer terug is waardoor zij de komende week wellicht bij het commissiesecretariaat van de Haagse gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid Leidschenveen-Ypenburg bericht kan achterlaten hoe de Haagse CDA gemeenteraadsfractie aankijkt tegen het verzoek vanuit de Stationsbuurt om te komen tot bespreking van ontwikkelingen in de portefeuille van wethouder Klijnsma.

Aangaande Randstadrail is naar voren gekomen dat ook het komende jaar nog werkzaamheden op de Laan van Meerdervoort zullen worden uitgevoerd waardoor in relatie tot verkeer er nog een hele tijd verbouwingen in Randstadrail verband zullen zijn.