Friday, August 05, 2005

5 augustus 2005

Door een gebrek aan bevoegdheden is op de digitale snelweg van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie nog niet te lezen hoe de beantwoording van de schriftelijke vragen van de combinatie Wil Vonk/Jeanette Doll aangaande ontwikkelingen in de Tasmanstraat is geweest.

De voorlichtster van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie heeft nog niet de bevoegdheid om middels de digitale weg van de Haagse CDA bij de rubriek actueel dingen van enig fractiegewicht te plaatsen, algemene actuele non-gewichtige dingen kan ze wel zelfstandig plaatsen maar over andere dingen moet er eerst wellicht intensief overleg worden gevoerd.

Bij de digitale berichtgeving van Haags CDAgemeenteraadslid Wil Vonk is de beantwoording van haar mede vragen niet te lezen en ook niet een reactie daarop maar dat is ook niet te verwachten want Wil Vonk is de commissievoorzitter van de gemeenteraadscommissie Welzijn en Duurzaamheid, Leidschenveen-Ypenburg dus die zal wel de rol gaan spelen van het niet zijn commissielid maar het zijn van commissievoorzitter waardoor de mogelijkheid overblijft dat via de digitale weg van de Haagse CDA misschien bij Haags CDAgemeenteraadslid Jeanette Doll wat te lezen valt hoe de antwoorden aangaande de Tasmanstraat zijn geweest en wat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie daarover denkt en wat ze ermee gaan doen.

Bij de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie heeft de beleidsmedewerkster wel de bevoegdheid maar is de beantwoording van schriftelijke vragen van de fractievoorzitter aangaande de Tasmanstraat iets wat ze eerst met de voorzitter van de fractie moet bespreken waardoor ook bij de Haagse digitale snelweg van de Haagse Deezesenzestig de antwoorden en hun reactie daarop niet te lezen is.

Daar de fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestigfractie in Wenen is en een ander fractiegenoot van haar in de woestijn is en de derde Haags Deezesenzestiggemeenteraadslid in Friesland is valt niet te verwachten dat gedurende dit weekend op de digitale snelweg van de Haagse Deezesenzestig de antwoorden van het college op de schriftelijke vragen van de fractievoorzitter aangaande de Tasmanstraat te lezen zullen zijn.

Bij fracties is te bemerken dat men in personeelsbeleid is overgegaan op een zogeheten personeelsbeleid die als nieuw te omschrijven is.

Zo lopen er tegenwoordig bij de fracties van de Haagse PvdA, VVD, CDA, Deezesenzestig en sinds kort ook bij de ChristenUnie/SGP nieuwe medewerksters rond die in de wandelgangen als de politieke babes worden omschreven waardoor merkbaar is dat men bij de fracties van de Haagse gemeenteraadsfracties een ander personeelsbeleid is gaan aannemen waardoor de politieke medewerksters een nieuw soort politiek medewerksters zijn dan die vroeger bij de Haagse gemeenteraad waren betrokken. Enige tijd geleden was dit ook al bij Hans Pars opgevallen en heeft hij dit verschijnsel middels de digitale snelweg van de Haagse PvdA naar voren gebracht. Hans Pars is zeer bekend vanwege onder meer zijn boeken en dat hij vroeger bij RadioWest was.

Merkbaar is wel dat het nieuwe personeelsbeleid met zich meebrengt dat medewerkers veel verder en beter bij de dag van vandaag zijn dan veel gemeenteraadsleden zelf want het gaat er zeer vaak in besluitvorming zeer ouderwets aan toe waarbij er dan een verschil aan het ontstaan is tussen ouderwetse gemeenteraadsleden en een modern personeelsbeleid. Wim Pijl is als fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van Haagse ChristenUnie/SGP zeer blij dat zoals hij het omschrijft ook hij oor en oog heeft voor moderne ontwikkelingen.

Afgelopen week heeft ook naar voren gebracht dat bij de fractie van de Politieke Partij Scheveningen de fractievoorzitter Evert de Niet nauwelijks tot geen draagkracht meer binnen zijn fractie heeft en dat de opmerkingen van Haags GroenLinks gemeenteraadslid Niek Roozenburg over dat hij zich afvroeg wie eigenlijk de fractievoorzitter binnen de fractie van de PPS is helemaal aan het uitkomen zijn.

In de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad is het veel kijken naar of men bij de fractie van de PPS met een nieuwe fractievoorzitter gaat komen of dat men Evert de Niet maar in de positie laat zoals het de laatste tijd aan het gaan is.