Tuesday, August 02, 2005

2 augustus 2005

In de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad was al een tijdje bekend dat Haags CDAgemeenteraadslid Ton Lutter naar buiten ging brengen dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie voor een referendum is terwijl het CDA eigenlijk niet voor een referendum is.

Bij de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig is men niet zo tevreden omdat men daar voor een referendum aangaande een ander onderwerp heeft gevraagd en zo meteen is er dan een concurrerend referendum van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie, wel is men tevreden over dat het gegeven dat de Haagse CDAgemeenteraadsfractie iets in een referendum ziet.

Vandaag is naar buiten gekomen dat er bij de Koekamp in de buurt van het Malieveld drie monumentale bomen gaan worden gekapt omdat er iepenziekte is geconstateerd waardoor het naast kastanje ook bij iepbomen niet goed gaat. De bewuste bomen gaan door lindebomen worden vervangen.

Wellicht gaat Niek Roozenburg dit volgende week zaterdag bij Radio Discus naar voren brengen want dan is Niek Roozenburg bij Radio Discus om meer natuurlijk groen in de stad te bespreken.

In het verleden hebben de Haagse gemeenteraadsfracties van de VVD en de PvdA veel afgegeven op de wegen de kuilen en het asfalt.

Vandaag is naar voren gekomen dat vanaf negen augustus aanstaande er op drie plekken in de stad, Erasmusweg/Erasmusplein van Alkemadelaan en in de buurt van het Congresgebouw, nieuw asfalt gaat komen.

Gisteren was wethouder Norder op de gang van de fractiekamers en bewoog hij naar de fractiekamer van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractiekamer. Wellicht was dit omdat hij dacht dat er een fractievergadering was want op de maandag is er vaak bij de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie een fractievergadering waarbij dan ook PvdAcollegeleden aanwezig zijn.

Omdat er niemand van de fractie aanwezig was heeft hij op de fractiekamer een gesprek gehad met een fractieassistente van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie maar waarover het gesprek is gegaan is niet bekend.

Wellicht is het gesprek gegaan over een milieueffectrapportage, en dat de afkorting daarvan in jargontaal een mer is, en de daardoor ontstane nieuwe wandelgangennaam van Marnix Norder naar Mernix Norder maar het gesprek kan ook zijn gegaan over boodschappen van de wethouder van de PvdA aan de PvdAgemeenteraadsfractie.

In ieder geval is het raadzaam om in commissievergaderingenverband, wanneer hij iets naar voren aan het brengen is, bij PvdAgemeenteraadslid Jan Schuller te vragen of hij in PvdAfractieverband namens zichzelf spreekt of dat het een achtergelaten boodschap van de PvdAwethouder aan de PvdAgemeenteraadsfractie betreft.

Volgende week woensdag, donderdag,vrijdag en zaterdag zijn er in de avonduren, om tien uur, weer films te zien op het Spuiplein onder de naam openluchtbioscoop tweeduizendvijf.