Thursday, August 11, 2005

11 augustus 2005

Volgens verwachting heeft het nieuwe Haagse Deezesenzestiggemeenteraadslid middels zijn digitale snelweg ook een digitale reactie gegeven aangaande de referendumgedachte van Haags CDAgemeenteraadslid Ton Lutter want die had melding gemaakt dat de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractievoorzitter haar zaken niet op een rijtje had.

Haags VVDgemeenteraadslid Anne Mulder bracht onlangs naar voren dat hij verbaasd is van hoe het gaat met vragen rondom agendering bij de commissie Welzijn en Duurzaamheid, Leidschenveen –Ypenburg(WDLY) want, bracht hij naar voren, in de Tweede Kamer gaat het anders en is het wanneer er sprake is van een vraag om agendering van een onderwerp dat het een vanzelfsprekendheid is dat er agendering plaats kan vinden.

Dit allemaal in tegenstelling tot de commissie WDLY want daar moeten commissieleden bij het commissiesecretariaat opgegeven of men voor of tegen een verzoek om agendering van een onderwerp is.

Zo kan het gebeuren dat al een paar weken bij het commissiesecretariaat vanuit de Stationsbuurt een verzoek aan de commissie ligt om te komen tot agendering van een verzoek vanuit de Stationsbuurt voor de vergadering van de commissie op eenendertig augustus aanstaande.

Haags CDA gemeenteraadslid Wil Vonk heeft als commissievoorzitter van de commissie aan de commissieleden een brief geschreven waarbij in de brief te lezen is dat zij voor vijftien augustus aanstaande bij het commissiesecretariaat kunnen laten weten of zij voor of tegen agendering van het verzoek vanuit de Stationsbuurt zijn.

Logischerwijze, vanuit Haags PvdA zijde bekeken, heeft de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie bij het commissiesecretariaat laten weten niet voor agendering van het verzoek vanuit de Stationbuurt te zijn.

Als een verrassing kan worden gezien dat naast Tineke van Nimwegen van de Haagse gemeenteraadsfractie ook Haags VVDgemeenteraadslid Ruud Reijn heeft laten weten niet voor agendering te zijn van het verzoek vanuit de Stationsbuurt.

Inmiddels heeft ook de Haagse gemeenteraadsfractie van Deezesenzestig bij het commissiesecretariaat laten weten geen bezwaar tegen agendering van het verzoek vanuit de Stationsbuurt te hebben.

Van de fracties van CDA,ChristenUnie/SGP en PPS heeft men bij het commissiesecretariaat nog niets vernomen en de overige fracties hebben laten weten voor het verzoek vanuit de Stationsbuurt te zijn.

Daardoor is de situatie ontstaan dat de Haagse CDA gemeenteraadsfractie een sleutelrol heeft gekregen in het wel of niet agenderen van het verzoek vanuit de Stationsbuurt, daar de VVD en PvdA tegen zijn,waarbij het de vraag is of de Haagse CDA gewoon zich aansluit bij de coalitiepartners of er anders over gaat denken.

De verwachting is dat de Haagse CDA fractie gewoon met de VVD en PvdA mee gaat en dat dan de fractie van de Politieke Partij Scheveningen niets heeft laten weten en dat doordat de woordvoerster van de ChristenUnie/SGP op vakantie is er van die fractie niets valt te vernemen.

Aangaande dat het bij de commissie WDLY er zo aan toe gaat heeft Anne Mulder naar voren gebracht daar verbaasd over te zijn en dat hij dacht dat het ging als in de Tweede Kamer waarbij het dan maar te hopen is dat hij zijn visie ook kan delen met zijn VVD fractiegenoot Ruud Reijn want deze heeft als commissielid bij het commissiesecretariaat laten weten dat hij tegen agendering is, laat staan dat hij bij het commissiesecretariaat zou laten weten dat hij meer de agenderingswerkwijze van Anne Mulder volgt.

Wellicht omdat de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie bij het commissiesecretariaat heeft laten weten voor agendering, van het verzoek vanuit de Stationsbuurt te zijn , of althans geen bezwaar tegen agendering te hebben, valt misschien wel te verwachten dat daar middels hun digitale snelweg binnenkort de antwoorden van het college aan de fractievoorzitter van de Haagse Deezesenzestiggemeenteraadsfractie aangaande de Tasmanstraat te lezen zullen zijn.

Aanstaande zaterdag gaat Niek Roozenburg, als lid van Haagse GroenLinksgemeenteraadsfractie, bij het radiointerview van Radio Discus ook naar voren brengen dat hij in het verleden zich ook heeft ingezet voor de bomen op het Bezemplein en dat de gemeente toen had gezegd dat de bomen niet goed waren maar dat de bomen wel goed waren en dat ze er nog steeds staan.