Friday, August 12, 2005

12 augustus 2005

In de wandelgangen van de Haagse gemeenteraad zijn veel helderzienden aanwezig want het is algemeen bekend aan het worden dat zodra er een digital bericht van de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie naar buiten komt dan gelijk de oud voorzitter van de Haagse GroenLinks als eerste daar een reactie op heeft.

Volgens de beleidsmedewerker van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie heeft de oud voorzitter van de Haagse GroenLinks een soort digitaal infuus en zodra er iets is legt hij een digitaal eitje.

Onlangs bracht Haags PvdA gemeenteraadslid Jan Schuller in relatie tot het Wijnhavenkwartier naar voren niet onder indruk te zijn van een eventuele digitale druk op de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie want volgens hem waren de reacties vrij voorspelbaar en bij het zien van de eerste reactie van de oud voorzitter van Groenlinks is deze voor hem een maatstaf van de verdere reacties.

Zo vindt Jan Schuller ook de digitale reactie van Rene Strijdland weinig want, zegt Jan Schuller, deze is nog bezig met een soort communicatie of non communicatie vanuit zijn verleden als ambtenaar in relatie tot de voor- voor vorige wethouder van ruimtelijke ordening welk de bedenker is van de sloop van het markante gebouw in het Wijnhavenkwartier.

Eigenlijk was er deze week bij het aangekondigde vertrek van wethouder Pierre Heijnen wel een beetje leedvermaak in de wandelgangen vanwege dat ook bij digitale aankondiging bij de Haagse PvdA de eerste reactie gelijk kwam van de oud voorzitter van de Haagse GroenLinks, volgens velen is het al erg voorspelbaar geworden.

Op zich is dat zonde en jammer want het is een beetje zoals Haags GroenLinks gemeenteraadslid Niek Roozenburg naar voren bracht dat hij het gezeur van de burger al kent. Zo beginnen ook veel gemeenteraadsleden en beleidsmedewerkers niet te kijken naar de boodschap van de oud voorzitter van de Haagse GroenLinks maar naar het gegeven dat hij de boodschapper is, en die kennen de meeste gemeenteraadsleden en beleidsmedewerkers wel, waardoor men dan niet ingaat op wat door de oud voorzitter van Haags GroenLinks naar voren wordt gebracht.

Vanuit het commissiesecretariaat van de gemeenteraadscommissie Verkeer, Economie en Monumenten is bericht ontvangen dat de commissievergadering van deze commissie op vierentwintig augustus aanstaande niet doorgaat omdat er naast RandstadRail geen verdere onderwerpen voor de agenda zijn.

Dat er geen agendapunten voor de gemeenteraadscommissie Verkeer, Economie en Monumenten zijn maakt ook meer duidelijk dat de bespreking rondom erfpacht gaat plaatsvinden in de gemeenteraadscommissie Stedelijke Ontwikkeling, Wonen en Binnnenstad ( SWB) waarbij het dan opvallend is dat erfpacht niet besproken gaat worden vanuit een commissie waarin men economie bespreekt maar vanuit de commissie waar men stedelijke ontwikkeling bespreekt.

Met bespreking van erfpacht binnen de commissie SWB komt ook naar voren het verschil tussen de wethouder de Haagse PvdA wethouder aangaande wonen en de VVD wethouder aangaande Economie.

Had bespreking aangaande erfpacht mogelijk geweest in de commissie waarin men economie kan bespreken had de Haagse VVDgemeenteraadsfractie misschien tegen de VVD wethouder in moeten gaan nu kan de Haagse VVDgemeenteraadsfractie in de commissie SWB misschien makkelijker tegen het collegebesluit rondom erfpacht en dakopbouw ingaan want de grote vraag bij de Haagse VVDgemeenteraadsfractie aangaande erfpacht is hoe zij moeten omgaan met een verzoek aangaande erfpacht en dakopbouw.

In de discussie rondom erfpacht hoeft men van de Haagse PvdAfractie niet te verwachten dat men daar ingaat tegen de PvdAwethouder welk over ruimtelijke ordening gaat.

Bij de Haagse PvdAfractie aangaande erfpacht is een beetje de vraag of het gemeenteraadslid binnen die fractie welk tegen erfpacht is ook tegen erfpacht blijft of dat hij zich neer gaat leggen bij het standpunt van zijn fractie.

Vanuit de Haagse PvdAgemeenteraadsfractie is naar voren gebracht dat Haags PvdAgemeenteraadslid Marieke Bolle de woordvoerder aangaande erfpacht is geworden maar wat Marieke Bolle ervan denkt is nog niet waarneembaar omdat ze nog op vakantie in Frankrijk is.

De fractiekamer van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is een heel andere fractiekamer dan de fractiekamer van het CDA in de gemeente Utrecht.

In Den Haag is de fractiekamer van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie ook een brugkamer tussen de Haagse CDA de beoogde aanstaande lijsttrekker Michel Santbergen en de Haagse gemeenteraadsfractie.

In de fractiekamer van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie is ook de ingeving gekomen om te komen met het gegeven Michel Santbergen als volgende lijsttrekker.

Gezien de verweving tussen de Haagse CDAfractiekamer en Michel Santbergen is men bij de fractiekamer van de Haagse CDA niet erg tevreden met een orakelheid van een christendemocraat vanuit de fractiekamer van de Utrechtse gemeenteraadsfractie van het CDA en is men daar heel snel bij met de opmerking dat het nieuwe orakel uit Utrecht veel kan zijn maar in ider geval niet een bestuurslid van de Haagse CDA dit in tegenstelling tot zijn digitale profiel waar te lezen is dat>>>>> Medewerker Fractie CDA Utrecht. Bestuurslid CDA Den Haag. Voormalig Landelijk CDJA Secretaris.<<

Vanuit de fractiekamer van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie brengt men naar voren dat wie bij de digitale snelweg van de Haagse CDAgemeenteraadsfractie gaat kijken en kijkt bij de afdeling afdeling en daar bij het blokje bestuur kijkt ziet men niet de naam van de medewerker van de fractie CDA Utrecht staan, wel andere namen.

Op zich hoeft het zich voordoen als bestuurslid CDA Den Haag en het niet zijn niet vreemd te zijn want in het digitale is wel meer dat niet is wat het is.